15:40 13.07.2022

Російська тактика терору не має стати глобальною нормою - Зеленський

2 хв читати
Російська тактика терору не має стати глобальною нормою - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська тактика ударів по мирних містах, депортацій та економічного тиску не має стати глобальною нормою і світовий порядок має бути відновлений.

Він заявив про це, звертаючись до учасників конференції "Азійське лідерство" у Сеулі.

"Сто днів, які минули від того мого звернення до вашого парламенту (Кореї - ІФ-У), повністю показали тактику Росії. Кожну її деталь. Це терор", - сказав він.

Зеленський нагадав про те, що "російська армія організує свій наступ так, щоб її гармати та реактивна артилерія могли бити по звичайних житлових районах звичайних міст".

"Другий пункт - ракетний терор. 2960 ракет на цей ранок - саме стільки встигла запустити Росія по наших містах. І головна ціль ракет - цивільні об'єкти", - сказав він.

"Третій пункт - депортація. Просто уявіть цю кількість - два мільйони людей. Стільки наших людей уже вивезено до Росії. Декілька сотень тисяч дітей. Точних цифр нараз ніхто не назве - всіх цих вивезених людей позбавляють засобів зв'язку, у них відбирають документи, їх залякують та намагаються розвезти віддаленими районами Росії, щоб їм було максимально складно повертатися додому, на батьківщину", - заявив президент.

Одним із елементів тактики він назвав також "економічний шок". "Погляньте лише на один приклад - на події на Шрі-Ланці. Шокуюче зростання цін на їжу та пальне спричинило соціальний вибух. Ніхто наразі не знає, чим це скінчиться. Проте всі ви знаєте, що такі самі вибухи можливі і в інших країнах, які зачіпають продовольча та енергетична кризи", - сказав Зеленський.

З його слів, п'ятим пунктом російської тактики є пропаганда. "Мабуть, жодна інша держава світу не витрачала стільки грошей на свідоме поширення дезінформації, конспірології, антинаукових теорій змови, зокрема щодо вакцин, як це робить Росія", - сказав він.

"Російська тактика не має стати глобальною нормою і світовий порядок має бути відновлений... І я щиро вдячний Республіці Корея, яка усвідомлює, що ситуація саме така. Що діяти треба спільно", - зазначив Зеленський.

Джерело: https://t.me/V_Zelenskiy_official/2520?fbclid=IwAR1Isb2MSVirxtl_3xEMEHmfk9YVw8iusSN9UlOiJL-tffTIXco6R7ZHbzA

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА