14:32 12.07.2022

Столичні девелопери продовжують консультації з НКЦПФР щодо розморожування фінансування будівництва

2 хв читати
Столичні девелопери продовжують консультації з НКЦПФР щодо розморожування фінансування будівництва

Столичні девелопери продовжують консультації з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) щодо розморожування інструментів фінансування будівництва, повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" президент інвестиційно-девелоперської компанії City One Development Валерій Кодецький.

"Все житлове будівництво інвестується через цінні папери, цільові фонди, облігації тощо. Держава в особі НКЦПФР з початку військових дій ці інструменти заблокувала, це логічно. Проте столичний регіон деокуповано у квітні, а значну частину інструментів фінансування досі заблоковано", – повідомив Кодецький.

За словами Кодецького, роботу його компанії було відновлено ще у квітні, будівництво наразі відбувається за рахунок внутрішніх резервів, оскільки рахунки фондів заморожені. "Ми не можемо заплатити ні підрядним компаніям, ні заробітну плату співробітникам, у нас накопичуються борги. Підрядники працюють на довірі, на нашому чесному слові. Формується конфліктна ситуація - починаючи від взаємин усередині виробничих процесів та закінчуючи настроями інвесторів на зовнішньому рівні", - зазначив він.

Кодецький наголосив, що столичний ринок новобудов поступово відновлюється. "Ми маємо клієнтів, вони готові інвестувати, але ми не маємо права продавати їм квартири", - констатував він.

Як повідомлялося, НКЦПФР у березні відновила можливість фінансування проєктів у західних областях України. З 15 червня рішенням комісії №641 послаблено обмеження у столичному регіоні: дозволено через Фонди фінансування будівництва, проте наразі заморожено інститути спільного інвестування, питання щодо фінансування через цінні папери здійснюються лише за індивідуальним рішенням НКЦПФР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА