07:23 08.07.2022

Румунія відремонтувала ширококолійну залізницю з України до порту Галац

2 хв читати
Румунія відремонтувала ширококолійну залізницю з України до порту Галац

Румунська CFR Infrastructure у четвер уранці відкрила після ремонту ширококолійну залізницю до дунайського річкового порту Галац із молдавського річпорту Джурджулешти, щоб перевозити зерно з України без зміни рухомого складу.

"Роботи, які виконує CFR Infrastructure, розпочалися 6 червня і були завершені майже на місяць раніше за розрахунковий термін. З цього моменту вантажні потяги, що йдуть з України через Республіку Молдова, можуть вивантажувати зерно безпосередньо в порту Галац, без необхідності перевантаження на кордоні", - написав віцепрем'єр - міністр транспорту та інфраструктури Румунії Сорін Гріндяну.

За його словами, зернові, які у такий спосіб швидко доставлятимуть до порту Галац, перевантажуватимуть на баржі або зберігатимуться в портовому елеваторі ємністю 25 тис. тонн.

Перевагою порту Галац є можливість завантажувати і річкові, і морські судна.

Як повідомлялося, українські та румунські профільні міністерства наприкінці березня розпочали переговори про експорт сільгосппродукції з України через європейські морпорти, зокрема через румунський порт Констанца.

Перший із початку російського військового вторгнення в Україну вантаж української кукурудзи вагою 71 тис. тонн 29 квітня вирушив із чорноморського порту Констанца до отримувача. На Конференції з відновлення у Лугано 5 липня представник Румунії повідомила, що через країну вже вивезено понад 1 млн тонн українського зерна.

До російського військового вторгнення Україна щомісяця експортувала близько 4-5 млн тонн сільгосппродукції через чорноморські порти, які нині заблоковані російськими агресорами. Україна у червні 2022 року експортувала 1,41 млн тонн зернових культур порівняно з 1,2 млн тонн у травні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА