18:15 05.07.2022

У Єврокомісії сподіваються на якнайшвидше затвердження переможця конкурсу на голову САП

1 хв читати

Поява в рекомендаціях Єврокомісії пункту про затвердження переможця конкурсу на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) пов'язана з тим, що виконання цього пункту продемонструє наявність політичної волі, сказала глава Групи підтримки України в Єврокомісії Катаріна Матернова.

"Ось чому ми помістили його туди (до переліку рекомендацій – ІФ), тому що ми думаємо, що технічно це порівняно просто", – сказала вона журналістам у кулуарах Конференції з відновлення України.

"Це потребує політичної волі, і я дуже сподіваюся, що невдовзі ми дізнаємося про особу нового спеціалізованого прокурора", – зазначила Матернова.

Як повідомлялося, Єврокомісія рекомендувала надати Україні статусу кандидата в члени ЄС "із розумінням, що буде зроблено сім кроків". Одним із цих кроків було названо завершення призначення нового керівника САП та запуск і завершення процесу відбору та призначення нового директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Конкурсна комісія щодо обрання керівника САП із минулого року не може затвердити результати конкурсу, за якими детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів для зайняття посади керівника САП, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк – 229 балів.

Оновлений меморандум економічної та фінансової політики України з Міжнародним валютним фондом передбачав обрання нового керівника САП до грудня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА