11:45 01.07.2022

Ми маємо готуватися до переговорів щодо членства в ЄС - Зеленський

1 хв читати
Ми маємо готуватися до переговорів щодо членства в ЄС - Зеленський

Ми маємо готувати державу до початку переговорів про членство в ЄС так само інтенсивно та відповідально, як готували рішення про кандидатство, заявив, виступаючи у п'ятницю у Верховній Раді України, президент Володимир Зеленський.

"Прапор Євросоюзу у цій залі - символ завдання всіх нас, усіх гілок влади, щоб жодних пауз у нашій роботі не було. Щоб ухвалювалося кожне рішення, яке необхідне для європейського шляху України. І щоб це були такі рішення, позитив від яких відчуватиме українське суспільство, українські сім'ї, громадяни", - сказав він.

Зеленський наголосив, що "отримання членства в ЄС - це не лише геополітика, а й конкретні речі, конкретні переваги, які приносять користь життю кожної сім'ї, компанії".

"Лише останнім часом зроблено транспортний безвіз, авіаційний безвіз. Ми отримали максимально відкритий доступ до європейського ринку без мит та квот. Ми приєдналися до спільної європейської енергомережі, тепер можемо експортувати електрику до країн ЄС", - нагадав він.

"На черзі - митний безвіз, цифровий безвіз, тобто приєднання України до програми "Цифрова Європа". Ми маємо прискорити роботу над промисловим безвізом і, звісно, маємо досягти рішення про відміну плати за роумінг із країнами ЄС на постійній основі", - сказав також президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА