19:14 21.06.2022

Глава британського МЗС збирається до Туреччини на переговори щодо "зернового питання"

2 хв читати
Глава британського МЗС збирається до Туреччини на переговори щодо "зернового питання"

Глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс повідомила, що у середу вирушить до Туреччини на переговори, під час яких обговорить ситуацію з постачанням зерна з України, повідомляє у вівторок The Independent.

"Ми робимо все, що можемо для того, щоб забезпечити експорт зерна з України. Завтра я попрямую до Туреччини для того, щоб обговорити, що можна зробити ще", - наводить її слова газета.

За її словами, "на досягнення цієї цілі є лише декілька тижнів".

Раніше у вівторок Bloomberg повідомляв, що протягом найближчих 10 днів у Стамбулі плануються переговори щодо організації експорту зерна з України, у яких можуть взяти участь президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та генсек ООН Антоніу Гутерреш.

До запланованої зустрічі в Стамбулі до РФ вирушить турецька військова делегація для того, щоб обговорити заходи, які можна вжити для експорту зерна через порти в Україні.

Раніше в червні глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявляв, що в Анкарі вважають здійсненним запропонований в ООН план вивезення українського зерна. Він повідомив, що обговорюється механізм створення "зернового коридору" у Чорному морі за сприяння ООН, Росії, України і Туреччини.

До цього агентство Bloomberg повідомляло, що за інформацією його джерел, РФ і Туреччина досягли попередньої угоди, яка має забезпечити безпечне відновлення постачання українського зерна через порт Одеси. За даними джерел, реалізація російсько-турецького плану під егідою ООН дасть змогу прибрати міни з прибережних вод у районі Одеси та гарантувати безпечне відправлення суден із зерном із Чорного до Середземного моря. Зокрема, Туреччина запропонувала допомогу в розмінуванні морської акваторії та супроводі суден із зерном, що експортується.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА