20:46 09.06.2022

Російський бізнесмен Фрідман консультується про набуття українського громадянства

2 хв читати
Російський бізнесмен Фрідман консультується про набуття українського громадянства

Уродженець Львова, російський бізнесмен Михайло Фрідман, який є співвласником таких великих українських компаній, як Альфа-Банк (Київ), "Київстар" та "ІДС" (із IDS Borjomi), консультується з українською владою щодо того, щоб отримати українське громадянство та перереєструвати основні активи в Україні, повідомив голова Національного агентства із запобігання корупції Олександр Новіков.

"Такий сценарій можливий і для інших великих російських бізнесменів українського походження, наприклад Віктора Вексельберга, який народився в Дрогобичі", - сказав Новіков в інтерв'ю українському виданню Forbes, зазначивши, що це принесе додаткові доходи Україні.

За його словами, санкції буде накладено на всіх російських олігархів. "Якщо говорити ширше, то якщо великі російські бізнесмени хочуть зберегти хоч щось із своїх активів, у них немає іншого виходу, окрім як публічно засудити війну та путінський режим і взяти участь в умовному "російському фонді покаяння" на відновлення України", – заявив голова НАЗК.

Він додав, що група Єрмака – Макфола найближчим часом напрацює рамки подальших дій підсанкційних осіб та можливу процедуру виходу з-під санкцій, зокрема шляхом передачі коштів або активів у Фонд покаяння.

"Поки йде обговорення цієї ідеї. Остаточне рішення ухвалює президент України", - уточнив Новіков.

Відповідаючи на запитання про те, чи є одними з перших кандидатів на конфіскацію активи групи VS Energy: низка обленерго та мережа готелів Premiere, голова НАЗК сказав: "Наскільки мені відомо, так, але це питання до Мін'юсту".

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати коментар Фрідмана.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА