14:27 01.06.2022

Війна має йти за сценарієм України – Подоляк

2 хв читати
Війна має йти за сценарієм України – Подоляк

Військово-політичне керівництво України не має сумніву, що війна має йти за українським сценарієм, сказав в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Щойно ми ухвалимо інше рішення, на Банкову прийдуть тисячі людей, які втратили своїх близьких, рідних, дітей, дружин, чоловіків, і запитають: а навіщо були всі ці смерті? Якби Росія воювала справді за правилами, то будь-якої миті можна було б сказати: добре, ми зрозуміли – це інфраструктурна війна, військові об'єкти знищуються тощо", - зазначив він.

"Але тут питання стоятиме не так. Нас завжди потім запитуватимуть: а навіщо ці люди, ось ці дітки п’яти років сиділи три місяці в підвалі та їли, по суті, те, що знаходили. Навіщо цих людей понівечили та вбили окупанти? І ми не відповімо на нього, якщо сьогодні відкладемо війну на два роки. Тому немає жодного дуалізму у прийнятті рішення – чи треба нам воювати далі", - заявив Подоляк.

За його словами, військово-політичне керівництво добре розуміє, куди Україна має дійти. "Ми чудово усвідомлюємо всі ризики і замороженої війни, і завершеної не за сценарієм України", - наголосив радник глави ОП.

"Це консолідоване рішення і відповідальність... Ми також розуміємо, що зброя поки що надходить до нас повільно і не в необхідному обсязі. Це питання нерішучості європейських політичних еліт та бюрократії. Але вони поступово себе ламають", - вважає він.

За словами Подоляка, "Україні необхідно нагромадити критичний обсяг зброї та військової техніки".

"Росія готувалася до війни, збирала ресурси. А зараз вони на сході України витрачають свої ключові резерви. І ми маємо вистояти. Це навіть не питання якихось територіальних рухів, умовно, кілометр туди чи назад. Питання витримати, доки вони розтратять ключові ресурсні резерви".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА