11:27 28.05.2022

Влада зірвала участь Порошенка в ПА НАТО, незважаючи на затверджений Стефанчуком склад делегації, заявляють в "Євросолідарності"

2 хв читати
Влада зірвала участь Порошенка в ПА НАТО, незважаючи на затверджений Стефанчуком склад делегації, заявляють в "Євросолідарності"

Влада зірвала участь лідера партії "Європейська Солідарність", п'ятого президента Петра Порошенка в Парламентській асамблеї НАТО, незважаючи на те, що документи з затвердженням складу офіційної делегації підписав спікер Верховної Ради Стефанчук, заявила співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко.

"Вже завтра в Вільнюсі розпочнеться ПА НАТО, яка збере парламентарів всіх краін Альянсу і їх союзників. В офіційній делегації Верховної Ради є п'ятий президент України Петро Порошенко. Відповідне розпорядження про відрядження підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук", - написала Геращенко, оприлюднивши відповідне розпорядження спікера.

Однак, як наголосила нардеп, ввечері Порошенка не пропустили через кордон, без пояснення причин.

"Прикордонники на пункті перетину Рава Руська несли якусь нісенітницю про «підроблене чи скасоване розпорядження», хоч всіх інших депутатів, чи то слуги , що інспектують курорти Італії, чи то ОПЗЖ, що вивозять коштовності, випускають з країни без жодних проблем ", – зазначила Геращенко.

За її словами, керівництво фракції весь вечір намагалося зв'язатися з Головою Ради, щоб зрозуміти, що відбувається, проте він не вийшов на контакт.

"Європейська солідарність" розцінює цю провокацію як замовлення влади, що продовжує війну з Порошенком, замість зосередитися на війні з Путіним і Росією. Це не просто підрив задекларованої єдності, а повне її руйнування", - заявила Геращенко.

За її словами, особливо небезпечно це виглядає напередодні важких дебатів про отримання Україною статусу кандидата в члени ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА