19:03 27.05.2022

Глава Мінфіну закликав FATF виключити Росію з організації та внести її до чорного списку

2 хв читати
Глава Мінфіну закликав FATF виключити Росію з організації та внести її до чорного списку

Глава Міністерства фінансів Сергій Марченко закликав країни Міжнародної групи з протидії відмиванню коштів (Financial Action Task Force on Money Laundering, FATF) розглянути можливість виключення РФ із цього міжнародного органу та внесення її до списку юрисдикцій із високим рівнем ризику.

"Звернувся до 37 міністрів фінансів країн-членів FATF із проханням розглянути можливість виключення РФ із FATF та включення її до чорного списку. Росія підриває глобальні зусилля щодо запобігання фінансуванню тероризму, поширенню зброї масового ураження та відмиванню грошей. А це є грубим порушення загальних принципів FATF", - написав Марченко у фейсбуці в п'ятницю.

Як пояснив Мінфін на сайті, виключення Росії з FATF та її подальше внесення до чорного списку сприятиме глобальним зусиллям щодо припинення кровопролитної війни в Україні, яку розв'язала Росія і яка вже призвела до переміщення понад 10 млн людей та загибелі тисяч мирних українців, зокрема дітей.

Як аргументи за внесення Росії до чорного списку Мінфін наводить, зокрема, фінансування нею "ЛНР" та "ДНР", які Верховна Рада визнала терористичними організаціями. Таке визначення самопроголошених республік схвалив Окружний суд США.

Крім цього, міжнародна спільнота нещодавно запровадила санкції проти приватної військової організації "Група Вагнера", яка базується в РФ та воює в Україні.

Мінфін також зазначає, що російська влада використала кримінальне розслідування та боротьбу з відмиванням грошей для отримання інформації про деяких осіб для політичної боротьби з ними. Міністерство наводить приклади справи "ЮКОСа", а також справи опозиціонера Олексія Навального.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА