14:28 27.05.2022

СБУ заблокувала діяльність компанії, яка обслуговувала транспортні літаки РФ

1 хв читати
СБУ заблокувала діяльність компанії, яка обслуговувала транспортні літаки РФ

СБУ заблокувала діяльність компанії, яка обслуговувала транспортні літаки Росії, що унеможливить ремонт вантажних літаків, вироблених за ліцензією ДП "Антонов", в жодній країні, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

"Служба безпеки України завадила Росії обійти раніше запроваджені санкції щодо ремонту транспортних літаків типу "Ан". Спецслужба встановила, що РФ зареєструвала фірму-"прокладку" в одній із країн Близького Сходу, яка нібито не має стосунку до Москви", - розповів Дехтяренко у відео, розміщеному в п'ятницю в телеграм-каналі.

За його словами, робота цієї компанії давала б окупантам змогу легально обслуговувати важкі транспортні літаки у всьому світі.

"Завдяки роботі СБУ на випередження, профільні українські відомства скасували дію сертифікату техобслуговування для іноземного "посередника" країни-агресора. Відтепер РФ не зможе ремонтувати свої вантажні літаки, вироблені за ліцензію ДП "Антонов", у жодній країні", - наголосив речник СБУ.

Він додав, що це суттєво вдарить по логістиці окупантів, оскільки вони використали понад десять важких суден типу Ан-124 для перевезення особового складу та важкої броньованої техніки під час повномасштабного вторгнення на територію України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА