08:25 27.05.2022

За добу на Луганщині загинуло щонайменше 5 людей

2 хв читати
За добу на Луганщині загинуло щонайменше 5 людей

Минулої доби четверга, 26 травня, в Луганській області загинуло не менше 5 людей. Обстрілом пошкоджено близько 50 будинків, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Росіяни гатять по житлових кварталах безперервно. 26 травня від снарядів ворога загинули чотири сєвєродончанина. Усі – в старих районах міста. Двоє з них – одночасно, біля однієї багатоповерхівки.… Ще одного чоловіка було вбито російським снарядом учора в Комишувасі. Також стало відомо про загибель двох жінок у Гірському протягом останнього тижня", – написав він у телеграм-каналі в п'ятницю вранці.

"Додалися й пошкодження житлового фонду – 11 багатоквартирних та один приватний будинок. І це виключно в Сєвєродонецьку. Підрахували кількість руйнацій після потужної артилерійської атаки на Лисичанськ протягом 25 травня – 19 об’єктів. 26 травня росіяни відкрили вогонь по відділенню поліції. На щастя, ніхто не постраждав… Взагалі, у Попаснянській та Гірській громадах зруйнованого житла – не перерахувати. Що відомо за 26 травня: 11 будинків у Золотому, дев’ять – у Гірському, вісім – у Тошківці, чотири – у Нирковому, три – у Миколаївці", - додав голова ОВА.

Гайдай наголосив, що упродовж усієї доби росіяни намагалися протиснутися у Сєвєродонецьк зі сторони Пурдівки та Щедрищевого, атакували позиції наших військових в районі Устинівки.

Минулої доби відбито 12 атак ворога, знищено танк, 5 артилерійських систем, 5 одиниць бойової броньованої техніки та 5 автомобілів. Підрозділами ППО збитий ворожий вертоліт Ка-52, крилата ракета та БпЛА типу "Орлан-10".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА