13:54 26.05.2022

Правоохоронці вилучили продукцію підсанкційних російських виробників на 150 млн грн

2 хв читати
Правоохоронці вилучили продукцію підсанкційних російських виробників на 150 млн грн

Столична прокуратура спільно із СБУ вилучила продукцію підсанкційних російських виробників на 150 млн грн, повідомляє прокуратура Києва.

У повідомленні прокуратури міста в телеграм-каналі у четвер зазначено, що прокурори спільно зі співробітниками СБУ викрили незаконну схему постачання в Україну мінеральних добрив із РФ в обхід санкцій РНБО, що застосовуються.

"Під час розслідування кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 366 КК України, встановлено, що громадянин РФ зареєстрував в Україні декілька підприємств і здійснював керівництво ними за допомогою призначених керівників, також громадян Росії", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні наголошується, що, розуміючи неможливість ввезення в Україну товарів підсанкціонних виробників (мінеральні добрива, кормові добавки), посадові особи вищезазначених підприємств протягом 2020-2022 років підробляли документи на імпорт, що дало змогу ввезти в Україну, легалізувати та реалізувати незаконно ввезене майно національним споживачам.

"Зазначені дії завдали збитків економічній та сільськогосподарській незалежності нашої держави, а також забезпечили значні надходження до бюджету країни-агресора", - інформують у прокуратурі Києва.

Під час обшуків, проведених у регіонах України, виявлено та вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність, товарно-матеріальні цінності (мінеральні добрива, кормові добавки), зокрема виробництва російських компаній, загальним обсягом понад 6,4 тис. тонн.

Крім того, як інформують у прокуратурі, за рішенням суду на вилучені документи й товарно-матеріальні цінності накладено арешт. Загальна сума заарештованих активів становить близько 150 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА