12:36 26.05.2022

Венедіктова: Консультативна група ЄС, США та Великої Британії щодо розслідування злочинів РФ в Україні - черговий потужний крок допомоги партнерів

1 хв читати
Венедіктова: Консультативна група ЄС, США та Великої Британії щодо розслідування злочинів РФ в Україні - черговий потужний крок допомоги партнерів

Консультативна група США, ЄС та Великої Британії для допомоги у розслідуванні злочинів РФ в Україні працюватиме не лише при Офісі генпрокурора, а й у мобільних бригадах безпосередньо на місці подій, інформують в Офісі генпрокурора.

"Atrocity Crimes Advisory Group (ACA) об'єднує багатонаціональну команду експертів Євросоюзу, США та Великої Британії для підтримки Офісу генпрокурора у розслідуванні та переслідуванні за воєнні злочини, які скоюють російські війська в Україні", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора в четвер у телеграмі.

"Це черговий потужний крок допомоги наших партнерів. Вдячна за демонстрацію солідарності з Україною та бажання працювати пліч-о-пліч, щоб зупинити звірства та встановити справедливість для жертв і правосуддя для злочинців", - зазначила Ірина Венедіктова.

В Офісі генпрокурора пояснюють, що АСА діятиме у двох ключових напрямах.

"Це Консультативна група при Офісі генпрокурора, яка включатиме досвідчених прокурорів, що спеціалізуються на воєнних злочинах, слідчих, військових аналітиків, експертів-криміналістів та інших експертів", - йдеться у повідомленні.

Ще одним напрямом роботи АСА, як зазначають у прокуратурі, стануть мобільні групи, які допомагатимуть Офісу генпрокурора та регіональним прокуратурам прямо на місці подій.

"Вони стануть частиною ланцюга документування, розслідування та переслідування тяжких міжнародних злочинів, який координує прокуратура", - наголошується в повідомленні.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/4229

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА