15:49 22.05.2022

З 24 лютого 2022 року минулих протиріч між Україною та Польщею більше немає – Зеленський у Раді

2 хв читати
З 24 лютого 2022 року минулих протиріч між Україною та Польщею більше немає – Зеленський у Раді

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з 24 лютого 2022 року всі минулі протиріччя між Україною і Польщею не мають сили.

Виступаючи в парламенті України на спеціальному засіданні за участю президента Польщі Анджея Дуди, він сказав, що "сама того не усвідомлюючи, 24 лютого Росія зруйнувала ще дещо. Це своєрідне "сховище" колишніх протиріч між Україною та Польщею. Їх більше немає. В один день стало зрозуміло, що всі протиріччя не мають сили, коли є сила такої загрози. Загрози виживанню наших народів - України, Польщі, народів Європи".

"24 лютого змінило все. Змінило наші народи. Змінило наші країни. Хоча це й не випадково. Не знаю, чи досліджували це явище наші астрономи - Дрогобич, Коперник - але зірки завжди складаються так, що в найважчі періоди затемнення українці та поляки міцно об'єднуються і стають пліч-о-пліч, незважаючи на минулі сварки і "туманності", - сказав він.

"Ми почали писати новий том нашої історії. Важливо - нашої спільної історії. Єдність наших народів має тривати вічність. Її ніколи більше не зможе зламати ворожнеча", - заявив Зеленський.

Він нагадав, що "Польща є одним з лідерів не тільки в підтримці нашої держави, а й у захисті і просуванні санкцій, які дуже необхідні, щоб примусити Росію до миру. Абсолютна більшість поляків підтримує ембарго на енергоресурси з Росії".

"Вірю, що лідерство Польщі допоможе на загальноєвропейському рівні затвердити те, що наші народи вже розуміють. Єдність наших народів має залишитися постійною величиною. Ні тепер, ні в майбутньому ніхто не має права порушити цю єдність. Ні наші політики, ні ворожі агенти, ні навіть члени журі на Євробаченні", - заявив президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА