18:57 18.05.2022

Зеленська обговорила з директором Європейського бюро ВООЗ програму психологічної допомоги постраждалим унаслідок війни

2 хв читати

 Перша леді України Олена Зеленська провела зустріч із директором Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) доктором Гансом Клюге, повідомляє пресслужба президента України.

Зеленська розповіла Клюге про ініційовану нею національну програму з надання психологічної допомоги постраждалим від війни в Україні.

"Ви знаєте про фізичні рани й загибель людей, які спричинила в Україні Росія. Ми задумалися над тим, як загоїти більш підступні й тривалі рани – психологічні. Адже можна сказати, що психічне здоров'я нині підірване в кожного українця: у тих, хто безпосередньо пережив насильство в окупації, втрату близьких під обстрілами, у тих, хто безпосередньо воює", – зазначила перша леді.

"Проблеми із психікою мають і ті, хто просто живе в стані постійної тривоги, невизначеності, хто втратив дім і роботу. Це діти й батьки, літні люди, люди з інвалідністю – кожен із них переживає війну по-своєму трагічно. Від того, як вони подолають зараз цей стрес і шок, загоять цю глибоку рану, без перебільшення, залежить майбутнє нашої країни – це окрема перемога, яку ми маємо здобути", – додала Зеленська.

Вона також звернулася до ВООЗ із проханням надати експертну допомогу у створенні такої програми.

Крім того, Зеленська запропонувала зробити темою Всесвітнього дня психічного здоров'я, що відзначається у жовтні, психічне здоров'я у воєнних умовах.

"Війна в Україні зачепила не тільки нашу державу. Мені здається, психічні наслідки відчули на собі й у Європі", – зазначила вона.

У свою чергу Клюге пообіцяв допомогти в цьому, а також в організації зустрічі Олени Зеленської з королевою Бельгії Матильдою, яка є активним послом ООН у сфері проблем психічного здоров'я у світі та опікується декількома відповідними фондами.

Зеленська також подякувала ВООЗ за підтримку у воєнний час, зокрема за допомогу обладнанням, технікою, медикаментами та участь у розслідуваннях воєнних злочинів росіян щодо медиків та руйнування закладів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА