18:16 16.05.2022

Заарештовано активи кіпрських компаній російського олігарха Фрідмана на суму понад 12,4 млрд грн

2 хв читати
Заарештовано активи кіпрських компаній російського олігарха Фрідмана на суму понад 12,4 млрд грн

Офіс генерального прокурора повідомляє про арешт активів кіпрських компаній російського олігарха Михайла Фрідмана на суму понад 12,4 млрд грн.

"За клопотаннями прокурорів Офісу генерального прокурора накладено арешт на активи кіпрських компаній на загальну суму понад 12,4 млрд грн. Це цінні папери, які знаходилися на рахунках банку, що входить в десятку найбільших фінансових установ та включений до системно важливих банків України. Його бенефіціарними власниками є бізнесмени РФ", - ідеться у повідомленні Офісу генпрокурора у понеділок у телеграм-каналі.

За інформацією прокуратури, російський олігарх та бізнесмени, використовуючи підконтрольні кіпрські компанії та згаданий банк, до війни та під час збройної агресії РФ проти України, легалізували активи цих компаній на загальну суму 1,1 млрд грн. Надалі, як ідеться у повідомленні, вони вивели частину активів із банківської системи в Україні, а на іншу наклали арешт.

"Таким чином російський олігарх з бізнесменами намагалися уникнути можливих негативних наслідків у вигляді накладення санкцій та застосування заходів примусового вилучення прав власності, передбачених законодавством України", - наголошують у прокуратурі.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці у фейсбуці уточнила, що йдеться про активи олігарха Михайла Фрідмана. "Арештовані активи російського олігарха Фрідмана в "Альфа-банку" на понад 12,4 млрд грн. Це цінні папери кіпрських компаній афілійованих із бізнесменом, які були на рахунках в банку", - написала генпрокурор на своїй сторінці у фейсбуці.

Вона додала: "Раніше також за клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора були арештовані 469 млн грн коштів з рахунків у "Альфа-банку", які вже готувалися до виведення в Росію".

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинене посадовими особами приватної банківської установи, здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

У прокуратурі нагадують, що раніше за клопотанням прокурорів суд також наклав арешт на активи цих компаній російського олігарха на суму близько півмільярда гривень.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА