06:35 15.05.2022

Україна перемогла у "Євробаченні-2022"

3 хв читати
Україна перемогла у "Євробаченні-2022"

Український гурт Kalush Orchestra переміг у Міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2022" у Турині (Італія).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у ніч проти 15 травня в італійському Турині пройшов фінал пісенного конкурсу "Євробачення-2022".

Український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania за результатами голосування національних журі країн-учасниць розмістився на 4 місці. Найвищий бал 12 Україні поставило журі у Польщі, Молдові, Латвії, Румунії та Литві, а 10 балів Україна отримала від Німеччини та Ісландії.

Після голосування глядачів Україна перемістилася на перше місце і виграла конкурс.

До п'ятірки фіналістів також увійшли: Велика Британія, Швеція, Іспанія та Сербія

Загалом у фіналі конкурсу брали участь виконавці від 25 країн: Чехія: We Are Domi – "Lights Off"; Румунія: WRS - "Llámame"; Португалія: MARO - "Saudade Saudade"; Фінляндія: The Rasmus – "Jezebel"; Швейцарія: Marius Bear – "Boys Do Cry"; Франція: Alvan & Ahez - Fulenn; Норвегія: Subwoolfer – "Give That Wolf A Banana"; Вірменія: Rosa Linn - "Snap"; Італія: Mahmood & Blanco – Brividi; Іспанія: Chanel - SloMo; Нідерланди: S10 – "De Diepte"; Україна: Kalush Orchestra – "Stefania"; Німеччина: Malik Harris - Rockstars; Литва: Monika Liu - "Sentimentai"; Азербайджан: Nadir Rustamli - "Fade To Black"; Бельгія: Jérémie Makiese - "Miss You"; Греція: Amanda Georgiadi Tenfjord – "Die Together"; Ісландія: Systur - "Með Hækkandi Sól"; Молдова: Zdob şi Zdub & Frații Advahov - "Trenulețul"; Швеція: Cornelia Jakobs – "Hold Me Closer"; Австралія: Sheldon Riley - "Not The Same"; Великобританія: Sam Ryder - SPACE MAN; Польща: Ochman – "River"; Сербія: Konstrakta - "In Corpore Sano"; Естонія: STEFAN – "Hope".

Як повідомлялося, 12 лютого у Києві відбувся національний фінал відбору на "Євробачення-2022". За результатами конкурсу було визначено, що в 2022 році від України на міжнародному пісенному конкурсі виступить виконавиця Аліна Паш із піснею "Тіні забутих предків". Друге місце посів гурт Kalush Orchestra, третє – співак Wellboy. За перемогу у фіналі також боролися Roxolana, Barleben, Michael Soul, Cloudless та Our Atlantic.

Після низки конфліктних ситуацій та скандалів Паш дискваліфікували за надання оргкомітету підробленої довідки від Держприкордонслужби. У зв'язку з цим було вирішено, що гурт Kalush Orchestra представлятиме Україну на конкурсі.

Україна дебютувала на "Євробачення" у 2003 році, а вже у 2004 році українська співачка Руслана з піснею "Wild Dances" перемогла у конкурсі принесла країні право провести "Євробачення" в Україні. На "Євробаченні-2005" у Києві Україну представив гурт "Грінджоли" з піснею "Разом нас багато".

У 2016 році, після річної паузи, Україну на конкурсі представляла співачка Джамала з піснею "1944", яка стала переможницею та знову принесла країні право провести "Євробачення" у себе. У 2017 році на "Євробаченні" в Києві Україну представив гурт "O.Torvald" з піснею "Time".

У 2019 році Україна не брала участі у конкурсі у зв'язку із громадською критикою співачки Maruv через її виступ у РФ. Національна громадська телерадіокомпанія та переможниця Національного відбору-2019 відмовилися підписувати контракт.

У 2020 році "Євробачення" не проводилося у звичному конкурсному форматі через пандемію COVID-19.

У 2021 році на "Євробаченні" Україну представляла електро-фолк-група Go_A, яка посіла п'яте місце у фіналі конкурсу.

Загалом до 2022 року Україна 16 разів брала участь у пісенному конкурсі "Євробачення" та двічі перемагала. Ще 5 разів Україна потрапляла до п'ятірки фіналістів: Вєрка Сердючка (2-е місце), Ані Лорак (2-ге), Злата Огнєвіч (3-є), Міка Ньютон (4-те) та Go_A (5-те).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА