13:59 14.05.2022

Родичі бійців-захисників Маріуполя просять лідера Китаю посприяти порятунку українських військовослужбовців

2 хв читати
Родичі бійців-захисників Маріуполя просять лідера Китаю посприяти порятунку українських військовослужбовців

Родичі українських військовослужбовців, які захищають Маріуполь, просять главу Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна посприяти евакуації бійців з території металургійного комбінату "Азосталь" за процедурою екстракції.

Відповідне звернення до лідера Китаю родичі українських бійців оголосили в суботу на брифінгу в Києві.

"На сьогодні у світі після всіх переговорів є ще одна людина, якій Путіну складно буде відмовити. Ми віримо, що сильний і благородний Китай здатний приймати рішення в ім'я блага, в ім'я цінностей, оскільки стоїть на сторожі цих цінностей. Ми просимо вельмишановного лідера Китаю Сі Цзіньпіна проявити велику любов і турботу і світові цінності і велику східну мудрість - долучитися до порятунку захисників Маріуполя", - сказала дружина українського військовослужбовця, який перебуває на "Азовсталі", Наталія Зарицька.

Батько бійця "Азова" Ставр Вишняк у свою чергу додав, що українські військовослужбовці перебувають під постійними ударами російських військовослужбовців, без належної медичної допомоги, без медикаментів і запасів води та їжі.

"Ми, батьки, рідні та близькі бійців, знову і знову просимо все світове співтовариство провести процедуру екстракції, ми просимо вивести наших воїнів, поранених бійців, а також тіла вбитих в третю країну, де вони будуть залишатися до закінчення військових дій", - сказав Вишняк.

Він нагадав, що родичі українських військовослужбовців зверталися до всіх світових лідерів по допомогу у сприянні процедурі екстракції.

"Єдина людина, до якої ще можна звернутися – це лідер КНР Сі Цзіньпін. Ми просимо голову КНР вжити всіх необхідних заходів для забезпечення і виконання процедури екстракції, виступити посередником і виступити в ролі третьої сторони і гарантом безпеки", - заявив батько українського бійця.

Він зазначив, що Китай має великі економічні та політичні зв'язки з РФ, а лідер Китаю має вплив особисто на президента Россі.

"Просимо втрутитися і стати миротворцем, стати порятунком для бійців на "Азовсталі", - підсумував Вишняк.

Військовослужбовець морської піхоти Анна Івлєєва, дружина українського військовослужбовця, також морського піхотинця, що перебуває на "Азовсталі", додала, що лідер Китаю може піти з Путіним на діалог. "Тому ми дуже просимо провести цей плідний діалог і за допомогою процедури екстракції вивезти наших бійців в третю країну", - підсумувала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА