14:05 13.05.2022

Ігнорування проблем каналізаційних систем у Маріуполі з боку росіян може призвести до епідемії та загибелі людей – радник мера

1 хв читати
Ігнорування проблем каналізаційних систем у Маріуполі з боку росіян може призвести до епідемії та загибелі людей – радник мера

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко стверджує, що ігнорування з боку російських окупантів питань відновлення каналізаційних систем у місті призведе до епідемій, від яких до кінця року можуть загинути до 10 тисяч людей.

"Російські окупанти відучора запустили водопостачання. Але ми наполягаємо, що це створює нову хвилю гуманітарної загрози. Тому що, з одного боку, є водопостачання, а з іншого – ніяк не вирішено і ніхто не має наміру вирішувати питання каналізації. Рано чи пізно все, що є в каналізації, опиниться і в морі, і на вулицях міста. А це за нинішніх умов і на тлі кількості загиблих, котрі досі перебувають під завалами, із природними наслідками гниття становить дуже велику загрозу виникнення епідемій у місті. Ми вважаємо, що це може призвести до 10 тисяч загиблих до кінця року", - сказав Андрющенко на брифінгу в п'ятницю.

Він також розповів, що кількість жителів міста останнім часом збільшується за рахунок тих, хто перебував у прилеглих до Маріуполя районах і не зміг евакуюватися до Запоріжжя та повертається до своїх будинків і квартир.

За його словами, чисельність населення міста збільшується, чого не скажеш про постачання до Маріуполя продовольства.

"Ми бачимо зростання (населення - ІФ), але ми не бачимо збільшення кількості постачань їжі", - зазначив Андрющенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА