21:23 05.05.2022

"Метінвест" за 70 днів війни надіслав майже 1,2 млрд грн на допомогу Україні та українцям

3 хв читати
"Метінвест" за 70 днів війни надіслав майже 1,2 млрд грн на допомогу Україні та українцям

Гірничо-металургійна група "Метінвест" виділила 1,176 млрд грн із початку війни на вирішення соціальних проблем людей, а також на допомогу військовим.

Згідно з пресрелізом компанії, гуманітарна підтримка населення за декількома ключовими напрямами стала роботою в режимі 24/7 для багатьох співробітників "Метінвесту". Так, разом із компанією "ДТЕК" (енергетичний бізнес SCM) "Метінвест" став одним із засновників гуманітарного проєкту "Рятуємо життя". Робота проєкту координується з Фондами Ріната Ахметова та Вадима Новинського, акціонерів "Метінвесту".

Основним завданням гуманітарної ініціативи стала закупівля та доставка гуманітарних вантажів, насамперед харчових продуктів, із Європи в Україну. За два місяці близько 30 тисяч людей отримали допомогу. Завдяки благодійним внескам майже семи десятків компаній з усього світу до постраждалих районів було передано 1644 тонн продуктів, товарів першої потреби, засобів гігієни та медикаментів.

У тісній співпраці з МОЗ було розгорнуто програму медичної допомоги у Запоріжжі, Кривому Розі, Кам'янському, Покровську та Авдіївці, яка об'єднує закупівлю та передачу тисяч наборів медикаментів, а також придбання медичного обладнання для лікарень та амбулаторій. Компанія також передала 150 тонн кисню хворим на COVID-19.

Враховуючи географічне розташування, одним із найважливіших напрямів діяльності компанії стало облаштування бомбосховищ на всіх підприємствах у містах присутності (зокрема, на маріупольських МК "Азовсталь" та ММК ім. Ілліча). Компанія обладнала бомбосховища, розраховані на десятки тисяч людей усім необхідним для життя: харчовими продуктами, освітленням, протигазами, біотуалетами, генераторами, обігрівачами, установками для очищення води, спальними місцями.

У пресрелізі наголошується, що основні зусилля група направила на допомогу ЗСУ, теробороні та Національній поліції: 100 тис. бронежилетів буде передано захисникам України, що дозволить закрити значну потребу всіх сил оборони України. Компанія купує за кордоном бронесталь, а також опанувала виробництво власної спецсталі. Уточнюється, що потужності "Метінвесту" дозволяють виробляти понад 20 тонн спецсталі для бронежилетів щотижня. Також компанія закупила за кордоном готові бронежилети.

Крім того, закуплено 1100 тепловізорів, понад 8100 касок, понад 25 000 медичних турнікетів та аптечок, приблизно 20 дронів – це додаткова амуніція, яка потрібна захисникам України для ефективного ведення бойових дій. Понад 110 одиниць автотранспорту від підприємств "Метінвесту" вже передано збройним силам для покращення мобільності ЗСУ, ТРВ та Нацполіції.

Для захисту міст було виготовлено 60 тис. протитанкових їжаків та понад 20 тис. шипованих ланцюгів проти колісної техніки. Також компанія передала 20 тонн катанки для виробництва мобільних бастіонів та надала близько 3000 тонн піску та щебеню, 2,4 тис. залізобетонних блоків та плит для облаштування блокпостів та захисту об'єктів соціальної інфраструктури. Додатково ЗСУ та тероборони було поставлено комп'ютерну техніку, камуфляжні костюми, тисячі тонн пального.

Найважливішим напрямом роботи компанії стала евакуація співробітників та їхніх сімей із зони бойових дій. У Запоріжжі відкрили Центр реабілітації та реінтеграції, де переселенці можуть отримати медичну та психологічну допомогу, а також знайти нове місце роботи чи перевчитися. Другий центр відкривається у Кам'янському. Загалом на підприємствах "Метінвесту" підготували понад 4000 вакансій для маріупольців та авдіївців.

У Запоріжжі, Кривому Розі, Кам'янському та Покровську облаштовано 6000 місць для тимчасового проживання працівників та їхніх сімей. Закуплені ліжка та постільні речі, пральні машини, холодильники, електроплити та інше обладнання, паливо для котелень. Також у компанії запущено корпоративну програму "Дім для своїх", у рамках якої співробітники можуть надати колегам-переселенцям тимчасове житло.

В усіх містах присутності, у яких не проводяться активні бойові дії, силами працівників було організовано пункти збору гуманітарної допомоги. Волонтерами "Метінвесту" вже зібрано понад 85 000 кг одягу, взуття, предметів першої потреби тощо.

"Група "Метінвест" продовжить надавати допомогу та докладати зусиль для досягнення Україною перемоги у війні проти російської агресії, резюмується у пресрелізі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА