15:17 05.05.2022

Офіс генпрокурора заарештував партію в 33 тис. тонн добрив із РФ та Білорусі

1 хв читати
Офіс генпрокурора заарештував партію в 33 тис. тонн добрив із РФ та Білорусі

Офіс генерального прокурора наклав арешт на 33 тис. тонн мінеральних добрив орієнтовною вартістю 650 млн грн, що належать підприємствам країни-агресора РФ та Республіки Білорусь.

Майно заарештовано в рамках розслідування кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України), повідомляється на сайті Офісу генпрокурора в четвер.

Під час досудового розслідування встановлено, що партію міндобрив (калію хлорид) було ввезено на територію України з порушенням чинного митного законодавства.

Досудове слідство у справі здійснює Бюро економічної безпеки (БЕБ). Вирішується питання про конфіскацію заарештованого майна в дохід держави.

Як повідомлялося, 7 березня набув чинності закон про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та її резидентів.

Закон розширює список осіб, до яких може застосовуватися примусове вилучення майна. Під націоналізацію майна можуть потрапити фізичні особи-громадяни РФ, і навіть особи з іншим громадянством, якщо вони тісно пов'язані з країною-агресором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА