21:01 04.05.2022

Міносвіти спростило порядок прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти у 2022 році

2 хв читати
Міносвіти спростило порядок прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти у 2022 році

Міністерство освіти і науки України опублікувало порядок прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2022 році.

"Вступ до закладів фахової передвищої освіти цього року максимально спрощено. Для вступу за кошти держаного або місцевого бюджету вступники складають індивідуальну усну співбесіду або творчий конкурс, який проводять в один етап, та подають мотиваційний лист. Закладам надано право у своїх Правилах прийому визначати вимоги до мотиваційних листів та особливості їхнього написання", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Наголошується, що для вступників, які претендують на навчання лише за контрактом, достатньо надати необхідні документи та мотиваційний лист.

У відомстві наголошують, що мотиваційний лист розглядається Приймальною комісією закладу і використовується для складання рейтингового списку вступників. Але виставлення балів за такі листи не передбачено.

Відповідно до порядку, індивідуальні усні співбесіди для вступників на основі повної загальної (профільної) середньої освіти проводяться за програмами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), а форму проведення індивідуальних усних співбесід та творчих конкурсів заклад обирає самостійно.

"За бажанням вступники замість проходження індивідуальної усної співбесіди можуть подати сертифікати національного мультипредметного тесту або зовнішнього незалежного оцінювання 2019-2021 років", - повідомляють у міністерстві.

Водночас у відомстві зазначають, що середній бал свідоцтва про базову або повну середню освіту у конкурсному балі не використовується.

"Важливим елементом вступної кампанії є надання можливості вступникам подавати заяви в електронній формі. Тепер не тільки особи, які вступають на базі повної загальної середньої освіти, але й ті, хто планує вступ на основі базової середньої освіти, можуть подати документи за допомогою електронних кабінетів. Цим можуть скористатися і вступники, які перебувають за межами України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, однією з важливих особливостей вступної кампанії 2022 року до закладів фахової передвищої освіти є використання квот лише для іноземців.

"Вступникам, які мають відповідно до законодавства право зарахування на бюджетні місця, для зарахування достатньо позитивно скласти вступні випробування. А якщо кількість таких вступників у закладі перевищує 30 відсотків, то заклад може звернутися із проханням про виділення додаткових місць до державного або регіонального замовника", - розповіли в Міносвіти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА