12:37 03.05.2022

Сили РФ досягають на Донбасі мінімального прогресу, слабшають через погане командування та низький бойовий дух - Міноборони США

2 хв читати
Сили РФ досягають на Донбасі мінімального прогресу, слабшають через погане командування та низький бойовий дух - Міноборони США

Російські сили на Донбасі на сході України, де відбувається основна частина бойових дій, слабшають через погане командування та управління, низький бойовий дух та далеко не ідеальну логістику, заявив високопосадовець Міністерства оборони США.

"Ми, як і раніше, бачимо у найкращому разі мінімальний прогрес із боку росіян на Донбасі. Вони не досягають запланованого прогресу, і цей прогрес нерівномірний і поступовий", - наведено слова чиновника в матеріалі на сайті Міноборони США в понеділок.

За його словами, росіяни досягли незначних успіхів на схід від українських міст Ізюм та Попасна, але цей прогрес був млявим.

"Те, що ми побачили там, у Попасній, мало чим відрізняється від того, що ми бачили в інших селах Донбасу. (Росіяни - ІФ) прийдуть, а потім оголосять про перемогу, а потім відведуть свої війська лише для того, щоб дозволити українцям повернути їх (території - ІФ). За останні кілька днів було багато пересувань уперед-назад", - сказав чиновник.

Крім того, у Пентагоні зауважили, що російські сили, мабуть, бояться ризику та жертв і в повітряній, і в наземній війні, сказав чиновник.

Українські сили продовжують утримувати Харків від найближчих російських військ. За словами чиновника, місто і далі зазнає ударів російської авіації.

"Але українці за останні 24-48 години зробили ефективну роботу, відтіснивши росіян ще далі. І їм вдалося відтіснити росіян приблизно на 40 кілометрів на схід від Харкова", - розповів чиновник.

Він зазначив, що це добрий приклад жорсткого та колосального опору, який демонструють українські сили.

Зазначено, що Маріуполь продовжує зазнавати ударів російської авіації. "Ми, як і раніше, бачимо, як вони використовують некеровані бомби в Маріуполі", - додав чиновник.

У Міноборони США повідомили, що понад 70 із 90 гаубиць М-777, які США планували відправити, наразі передано Україні. Також Україна вже отримала понад 140 тис. 155-мм снарядів, які використовують для цих знарядь, що становить приблизно половину снарядів, запланованих на постачання, сказав чиновник. Навчання щодо поводження з цією зброєю тривають за межами України, додав чиновник. За його словами, від початку вторгнення, 68 днів тому, росіяни випустили в Україні 2125 ракет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА