16:05 28.04.2022

Генсек ООН закликав РФ співпрацювати з МКС щодо вбивств у Бучі

2 хв читати
Генсек ООН закликав РФ співпрацювати з МКС щодо вбивств у Бучі

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив про важливість ретельного розслідування вбивств у Бучі Київської області, притягнення винних до відповідальності та закликав російську сторону співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом (МКС) у цій справі.

"Коли ми перебуваємо в цьому жахливому місці, я відчуваю, як важливо (забезпечити – ІФ) ретельне розслідування та відповідальність… Я повністю підтримую Міжнародний кримінальний суд і закликаю Росію погодитися на співпрацю з Міжнародним кримінальним судом", - сказав Гутерреш журналістам у Бучі у четвер.

При цьому він зазначив, що "коли ми говоримо про воєнні злочини, не можна забувати, що найжахливіший злочин – це сама війна".

Під час відвідування зруйнованого житлового комплексу "Ірпінські Липки" у сусідньому місті Ірпені генсек ООН зазначив, що "цивільне населення завжди платить найвищу ціну". "У цих будинках жили безневинні мирні жителі. Вони заплатили найвищу ціну за війну, в якій вони не брали участі. І це те, що кожен у всьому світі має пам'ятати. Скрізь, де йде війна, високу ціну платять цивільні громадяни", - сказав Гутерреш.

Він також відвідав м. Бородянку Бучанського району Київської області та сказав, що "представляє свою сім'ю в одному з цих зруйнованих та чорних будинків".

"Війна у XXI столітті – це абсурд. Війна – це зло. І коли бачиш такі ситуації, безумовно, серце розривається за постраждалих. Наші співчуття їхнім сім'ям, але головне відчуття – у XXI столітті війна не може бути прийнятною", - резюмував Гутерреш.

Як повідомлялося, генсек ООН прибув із візитом до України в середу ввечері, а у четвер уранці відвідав звільнені від окупації міста Київської області на північний захід від столиці. Заплановано його зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. На його прохання Гуттереш має намір відвідати Запоріжжя для підготовки до можливої евакуації з Маріуполя Донецької області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА