17:57 26.04.2022

У звільнених від окупантів регіонах триває відновлення інфраструктури – К.Тимошенко

3 хв читати
У звільнених від окупантів регіонах триває відновлення інфраструктури – К.Тимошенко

У звільнених від російської окупації населених пунктах на півночі та сході України тривають роботи з відновлення інфраструктурних об'єктів, пошкоджених унаслідок бойових дій, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"На Київщині у половині будинків відновлено електропостачання, на трасах Харківщини, яку атакують російські війська, здійснюється ліквідація ямковості задля забезпечення проїзду автотранспорту, на Чернігівщині тривають роботи з відновлення мостів, а на Сумщині запустили залізничне сполучення зі столицею", - розповів Тимошенко на брифінгу, повідомляє пресслужба Офісу президента.

За його словами, більше ніж у половині будинків Київської області відновлено електропостачання – до живлення під'єднано понад 80 тис. абонентів. Також повністю або частково відновлено розподіл газу в 106 населених пунктах Київської області.

"У селищі Бородянка забезпечено водопостачанням майже 30% усіх споживачів, зокрема, вода є в лікарні. У селищах Нове Залісся та Пилиповичі водопостачання відновлено повністю", – розповів Тимошенко.

Активно відбудовують зруйновані мости та дороги. Зокрема, розчищено 170 км доріг у Київській області та відновлено рух на одинадцяти тимчасових переправах.

Піротехніки продовжують працювати над розмінуванням територій. Зокрема, у Пущі-Водиці виявлено понад 20 вибухонебезпечних предметів.

У цьому контексті Тимошенко нагадав, що діє заборона на відвідування місць відпочинку в лісопаркових зонах. У разі виявлення підозрілого предмета не варто чіпати його руками, слід викликати рятувальників ДСНС за номером 101.

Як уточнив Тимошенко, на Київщині було зруйновано понад 2 тис. будівель. Він нагадав, що для отримання компенсації у разі пошкодження будинку, квартири чи іншого майна громадяни мають зареєструвати заявку через портал державних послуг "Дія" або звернутися до органів місцевого самоврядування чи військової адміністрації.

"Після того, як реєстрацію буде завершено, треба звернутися до Національної поліції для відкриття кримінального провадження за фактом знищення або пошкодження майна. Зараз уряд розробляє питання компенсації. Експерти здійснюють візуальні огляди пошкоджених об’єктів", – повідомив він.

У міста і селища Харківської області, що перебувають під постійною атакою російських військ, незважаючи на активні бойові дії, щодня доставляють гуманітарну допомогу.

Щодня 25 дорожніх бригад ремонтують автодороги та прибирають узбіччя, а на трасах Харківської області здійснюють ліквідацію ямковості гарячим асфальтобетоном.

"На сьогодні очистили понад 100 кілометрів доріг Харківської області", – повідомив Тимошенко.

Також, незважаючи на воєнні дії в регіоні, триває активне відновлення інфраструктури.

"Мешканці понад 600 квартир Харкова знову можуть використовувати газ, а комунальники займаються обстеженням та ремонтом житлового фонду міста. У Дергачах щодня збільшується кількість домівок, у яких є світло: заживлено 3 тисячі споживачів", – повідомив він.

У Чернігівській області біля зруйнованого мосту на дорозі Р-69 Київ-Чернігів облаштують іще один тимчасовий проїзд задля забезпечення безперебійної роботи логістичних маршрутів постачання гуманітарних вантажів. У селах Топчіївка та Якубівка тривають роботи з відновлення мостів.

"Від початку воєнних дій на території Чернігівської області вилучено понад 16 тис. вибухонебезпечних предметів, ліквідовано майже п’ятсот пожеж, врятовано 46 людей, з яких десять – діти", – наголосив Тимошенко.

У Сумській області відновлено залізничне сполучення з Києвом. За словами Тимошенка, поїзд курсуватиме із Сум до Києва щодня через Конотоп і Ніжин і того самого дня повертатиметься назад.

Також відновлено 70% приміських автобусних маршрутів, а до всіх громад області почали завозити пальне за вартістю в межах встановлених норм. У селі Климентове обстежують пошкоджені та зруйновані житлові будинки.

На Житомирщині протягом останнього тижня енергетики працювали у трьох селах Народицької громади.

"У Давидках та Грезлі роботи вже завершено, відновлено енергопостачання. Зараз триває ремонт електромереж у селі Радча. Виконано тимчасове закриття вибитих вікон в Овруцькій територіальній громаді. Здійснюється обстеження пошкоджених об’єктів у Малинській громаді", – розповів Кирило Тимошенко.

Він також подякував героям зі Збройних сил України, всім комунальним службам і кожному українцеві за відвагу, мужність і спільну роботу.

"Працюємо 24/7, щоб усі якнайшвидше могли повернутися додому", – резюмував Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА