09:33 25.04.2022

Зеленський обговорив із Блінкеном і Остіном військову допомогу, посилення санкційної політики та фінансову допомогу Україні

2 хв читати
Зеленський обговорив із Блінкеном і Остіном військову допомогу, посилення санкційної політики та фінансову допомогу Україні

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкеном і міністром оборони США Ллойдом Остіном, які прибули з візитом в Україну.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, "на початку перемовин Зеленський наголосив на важливості відвідання Києва американськими високопосадовцями в цей відповідальний для України момент".

"Ми цінуємо те, що Сполучені Штати Америки безпрецедентно допомагають Україні. Хочу від себе особисто та від усього українського народу подякувати президенту Байдену за його лідерство в підтримці України, за його особисту чітку позицію. Подякувати всьому американському народу, а також Конгресу за двопалатну та двопартійну підтримку. Ми це бачимо. Ми це відчуваємо", - наголосив Зеленський.

Президент обговорив із делегацією Сполучених Штатів пріоритетні питання для держави, яка воює, - оборонну допомогу, посилення санкційної політики проти Росії, фінансову підтримку Україні та гарантії безпеки.

Глава держави зазначив, що вже надана Сполученими Штатами оборонна підтримка на загальну суму $3,4 млрд є найбільшим внеском у зміцнення обороноздатності України.

Президент України наголосив: "Це сприяння вже допомагає вивести оборонні спроможності України на якісно новий рівень, що є вкрай важливим для наших захисників і захисниць".

Окрему увагу приділили санкційній політиці, яка має посилюватися і стати вагомим елементом впливу на агресора. "Ми розуміємо, якими мають бути наступні кроки на цьому треку. І розраховуємо на підтримку партнерів", - наголосив Зеленський і передав американський стороні План дій щодо посилення санкцій проти Російської Федерації, напрацьований міжнародною експертною групою Єрмака-Макфола.

Обговорюючи шляхи активізації фінансової підтримки України і для сприяння економіці, і для відбудови нашої держави, президент окремо відзначив важливість розширення Сполученими Штатами можливостей для доступу українських товарів на американський ринок.

Під час зустрічі також обговорили мирний процес і перспективи посилення антивоєнної коаліції. Зеленський наголосив, що Україна бачить США лідером серед майбутніх країн - гарантів безпеки нашої держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА