14:12 24.04.2022

У МЗС України розчаровані висловлюваннями Шалленберга про те, що Україні не слід пропонувати членство в ЄС

2 хв читати
У МЗС України розчаровані висловлюваннями Шалленберга про те, що Україні не слід пропонувати членство в ЄС

Міністерство закордонних справ України розчароване висловлюваннями федерального міністра закордонних справ Австрії Александера Шалленберга про те, що Україні не слід пропонувати членство в ЄС.

"Розчаровані висловлюваннями федерального міністра закордонних справ Австрії про європейське майбутнє України. Вважаємо їх стратегічно недалекоглядними і такими, що не відповідають інтересам об'єднаної Європи. Такі висловлювання також ігнорують той факт, що переважна більшість населення країн-засновників ЄС підтримує членство України", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю.

Він нагадав, що глава МЗС України Дмитро Кулеба вже зазначав, що український народ платить занадто високу ціну за помилки багатьох європейських урядів.

"Їхнє необ'єктивне сприйняття реальності вже призвело до політичного та економічного ослаблення Європи, дало можливість Росії підривати стабільність в ЄС і втілювати гібридну агресію проти європейських країн. Схоже, нинішньої війни, жертв і руйнувань їм мало. Продовжувати під різними приводами відкладати в часі членство України в ЄС або шукати йому альтернативу означає потурати агресивним планам Путіна і гальмувати зміцнення Євросоюзу шляхом підключення можливостей України", - наголосив Ніколенко.

Речник МЗС зауважив, що в України є всі підстави вимагати об'єктивного визнання її заслуг і стратегічної ролі для ЄС.

"Завдяки незламній волі і сміливості президента України та українського народу Європа сьогодні може жити в мирі. Без перебільшень, наша держава стала форпостом захисту безпеки ЄС, європейської свободи та європейських цінностей", - зазначив Ніколенко.

Раніше міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг зазначив, що Україні не слід пропонувати членство в Євросоюзі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА