15:14 22.04.2022

На Київщині знайдено вбитими 1 084 мирних жителів, понад 300 тіл іще неідентифіковані

2 хв читати
На Київщині знайдено вбитими 1 084 мирних жителів, понад 300 тіл іще неідентифіковані

Станом на п'ятницю, 22 квітня, правоохоронці знайшли тіла 1 084 мирних жителів Київської області, яких було вбито під час окупації області російськими військами.

"Наразі кількість загиблих у Київській області – 1 084. Тіла загиблих оглянуті слідчими та вивезені до судово-медичних установ", - сказав начальник ГУ Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов у п'ятницю в ефірі українського телемарафону.

За його словами, це тіла мирних жителів області, які не мали стосунку до ЗСУ або тероборони, абсолютну більшість із них убито зі стрілецької зброї.

"Наразі невстановленими залишаються понад 300 тіл загиблих", - повідомив Нєбитов.

Він закликав українців повідомляти за лінією 102 інформацію про зниклих родичів і знайомих із Київської області.

Начальник главку також розповів, що загальна кількість жертв у Бородянці нині налічує понад 80 людей.

Водночас начальник поліції наголосив, що ця цифра не є остаточною, оскільки в Бородянці рятувальники продовжують розбір завалів.

Нєбитов також повідомив, що поліція області відкрила понад 150 кримінальних проваджень за фактами мародерства українськими громадянами, 85 особам уже повідомлено про підозру.

Говорячи про розмінування територій в області, начальник главку наголосив, що на основних дорогах розмінування завершилося. "Але я хочу попередити, що дороги, які не часто використовуються, лісові стежки, залишені будинки ще залишаються дуже небезпечними", - додав він.

У контексті можливості відвідування цвинтарів у поминальні дні, Нєбитов повідомив, що піротехніки ще не встигли обстежити ці території на Київщині, тому відвідування кладовищ може бути небезпечним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА