07:15 19.04.2022

Треба мати чітке розуміння розвитку економіки після війни – Зеленський

2 хв читати
Треба мати чітке розуміння розвитку економіки після війни – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність виробити чітке розуміння розвитку економіки після війни, назвавши при цьому низку пріоритетів.

"Звичайно, для малого і середнього бізнесу маємо забезпечити максимально комфортне і вільне середовище з точки зору податків та адміністративних відносин", - сказав він у традиційному відеозверненні у понеділок увечері.

"Цифровізація – це топпріоритет. Також топпріоритет – це безпека, оборонний потенціал має бути на новому рівні", - сказав він.

За його словами, "треба довести до результату судову, антикорупційну та інші важливі реформи". Але все це, наголосив Зеленський, має працювати на бачення того, якою буде Україна "через рік, через п'ять, через десять, через двадцять років після війни".

"Потрібно детально опрацювати, щоб коли війна завершиться, ми були повністю готові. Ми розробляємо комплексний план, який передбачає відбудову зруйнованого, модернізацію державних структур та максимальне прискорення розвитку України", - заявив Зеленський.

На його думку, "йдеться не тільки про обсяг роботи, а й про переосмислення того, як буде розвиватись країна надалі, які галузі можуть стати основою зростання після війни, які рішення і ресурси необхідні, щоб збільшити рівень переробки в Україні і не торгувати сировиною, як це було раніше".

Станом на цей час, сказав він, якщо уважно послухати всі дискусії, які ведуться в нашій країні щодо післявоєнного відновлення, основна тема у них – про гроші. "Але я завжди наголошую, що гроші – це не фундамент для розвитку країни. Ідеї, люди – ось фундамент", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА