16:08 15.04.2022

Начальник поліції Київщини: Тіла загиблих жителів Бучі у двох братських могилах ховав комунальник, який залишився в місті

2 хв читати
Начальник поліції Київщини: Тіла загиблих жителів Бучі у двох братських могилах ховав комунальник, який залишився в місті

Співробітник комунальної служби, який залишився у Бучі після окупації, просив російських військових про поховання вбитих окупантами місцевих мешканців у двох братських могилах, розповів керівник ГУ Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов.

"Було дві так звані братські могили у Бучі. Комунальник, який працював у Бучі до війни, залишився там і фактично просив окупантів давати можливість забирати тіла людей з вулиць", - сказав Нєбитов на брифінгу у п'ятницю у Києві.

За словами Нєбитова, ця людина ховала загиблих у двох могилах. "У першій було 40 людей, у другій - 57. 40 тіл ми вже дістали. Серед загиблих був і поліцейський - співробітник карного розшуку, теж застрелений зі стрілецької зброї", - зазначив Нєбитов.

За його словами, більшість тіл уже оглянуто. "95% людей застрелено зі снайперської чи стрілецької зброї", - уточнив начальник поліції області.

"Під час окупації людей просто розстрілювали на вулицях. І це зафіксований факт. У 21-му столітті неможливо приховати такі злочини. Це бачили не лише свідки, це також зафіксовано на відео. Тому, я впевнений, що в сукупності всіх доказів винні будуть притягнуті до відповідальності", - сказав Нєбитов.

За словами начальника поліції області, у Бучі було найбільше жертв серед мирного населення Київської області. "Це говорить про те, що окупанти, ті підрозділи, які діяли у Бучі, були найжорстокішими", - додав він.

За словами керівника обласної поліції, із Бучі вже вивезено понад 300 тіл загиблих.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА