21:30 14.04.2022

"Метінвест" допоможе у постачанні захисникам України 90 тис. бронежилетів

2 хв читати
"Метінвест" допоможе у постачанні захисникам України 90 тис. бронежилетів

Гірничо-металургійна група "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського безоплатно виділить 900 тонн сталі, якої вистачить на виробництво близько 80 тис. бронежилетів для ЗСУ та тероборони.

За інформацією компанії у четвер, ще 10 тис. бронежилетів придбано за кордоном у рамках закупівлі готових засобів захисту.

"Таким чином компанія передасть для захисників України приблизно 90 тис. бронежилетів, що закриває значну частину потреб військових. Також коштами "Метінвесту" придбано тепловізори, каски, аптечки, медичні турнікети та джгути", - констатується в пресрелізі.

Пояснюється, що компанії, що спеціалізуються на переробці бронесталі, вже передано 250 тонн матеріалу. Сталь частково виробляється на підприємствах групи, частково закуповується в Україні та за кордоном. Весь металопрокат безкоштовно "Метінвест" надає підприємствам, які сертифіковані на виробництво бронежилетів. Надалі вони розподіляються на підрозділи ЗСУ та територіальної оборони.

Зазначається, що з початку військової агресії ситуація із забезпеченням захисників України бронежилетами була непростою, оскільки до війни основним напівфабрикатом для виготовлення бронепластин був імпортний лист із низьколегованої та легованої сталі, який постачався після загартування. Також завозили готові пластини.

У пресрелізі зазначається, що "Метінвест-СМЦ" першим в Україні почав системно імпортувати сталь для бронепластин, було налагоджено роботу з низкою виробників у Європі та Туреччині. Компанія вже передала для виробництва пластин бронежилетів понад 200 тонн марок балістичної сталі зарубіжного виробництва. Загальний обсяг імпортної сталі за поточними контрактами становитиме понад 600 тонн.

Пресслужба зазначає, що Фонд Ріната Ахметова та всі бізнеси SCM об'єднали зусилля для допомоги країні.

"Україна ніколи ні на кого не нападала. А Росія сьогодні руйнує селища, міста, інфраструктуру, вбиває мирних людей. Росія, безумовно, – країна-агресор. Путін – воєнний злочинець. Ми допомагаємо Україні, українській армії захистити суверенітет нашої країни та перемогти, а українцям вижити та вистояти", – заявив Рінат Ахметов, якого цитує пресслужба компанії.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних та металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні – у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, у країнах Європи. Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) Ріната Ахметова та "Смарт-холдинг" (23,75%) Вадима Новинського, які спільно управляють компанією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА