11:58 13.04.2022

Захворюваність і смертність від COVID-19 у світі падають третій тиждень поспіль

1 хв читати
Захворюваність і смертність від COVID-19 у світі падають третій тиждень поспіль

Захворюваність на коронавірус за минулий тиждень впала на 24%, смертність - на 18%, йдеться в щотижневому епідеміологічному бюлетені Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

У період із 4 до 10 квітня захворюваність на коронавірус впала у всіх регіонах. Найбільше зниження кількості нових заражень спостерігалося у Європі та у регіоні західної частини Тихого океану (на 26% в обох регіонах), а також Африці (на 17%).

Загалом за тиждень у всьому світі було виявлено близько 7,2 млн випадків захворювання на COVID-19.

У бюлетені наголошується, що до цих тенденцій слід ставитися з обережністю, тому що в декількох країнах змінюється стратегія тестування на наявність вірусу, через що проводять менше тестів і виявляють менше випадків зараження.

Кількість смертей від коронавірусу також зменшилася у всіх регіонах. Найбільше падіння смертності було зафіксовано в Африці (на 40%), у регіоні західної частини Тихого океану (на 21%) та в Америці (на 19%).

Загалом за тиждень було зафіксовано близько 22 тис. зумовлених COVID-19 смертей у всьому світі.

За весь період пандемії у світі було виявлено майже 500 млн випадків зараження коронавірусом та понад 6,1 млн смертей від наслідків захворювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА