21:34 06.04.2022

Україні та її партнерам потрібно працювати над тим, щоб санкції проти РФ були достатньо руйнівними - Єрмак

2 хв читати
Україні та її партнерам потрібно працювати над тим, щоб санкції проти РФ були достатньо руйнівними - Єрмак

Україні та її партнерам у світі потрібно працювати над тим, щоб санкції проти РФ були достатньо руйнівними, заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Війна триває. Усі бачили жахіття, яке відбувалося у місті Бучі. І це означає, що санкцій недостатньо, щоб зупинити Росію. Тому всім нам і нашим партнерам потрібно працювати над тим, щоб санкції були досить руйнівними", - заявив Єрмак під час онлайн -засідання з групою українських та міжнародних експертів, які аналізують реальний вплив застосованих проти Росії санкцій та надають пропозиції щодо їх посилення.

Він також додав, що необхідно впровадити ембарго на постачання в РФ будь-яких технологій, обладнання, мінеральної сировини та руд, рідкісноземельних корисних копалин подвійного призначення для зупинення виробництва в Росії озброєння та розширити список санкцій щодо політично значущих осіб РФ і членів їх сімей.

Крім того, за словами Єрмака, дуже важливими є вторинні санкції, що передбачають включення до списку санкцій юридичних і фізичних осіб інших країн, які допомагають підсанкційним особам РФ уникати обмежень.

У свою чергу, колишній посол США в Росії та ексрадник президента США з питань національної безпеки Майкл Макфол, який є координатором міжнародної групи експертів, запропонував на засіданні зосередитись на санкціях з нафти та природного газу.

Заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма додав, що слід також працювати над визнанням РФ державою – спонсором тероризму та включенням до її "чорного списку" Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF), щоб обмежити торгівлю з РФ.

Крім того, він зазначив, що необхідні відключення від SWIFT всієї банківської системи РФ, зокрема "Сбербанку" та "Газпромбанку", заборона наземному транспорту, зокрема залізничному, а також суднам заходити на контрольовану РФ територію до російських портів, а транспорту, який належить росіянам чи здійснює перевезення вантажу російських власників заходити у міжнародні порти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА