12:20 05.04.2022

Російських військових, які чинили звірства у Бучі, повертають до України - ГУР

2 хв читати

64-та мотострілецька бригада 35-ї загальновійськової армії РФ, яка раніше окупувала Бучу, військовослужбовці якої чинили масові вбивства і тортури мирних жителів, буде повернута на територію України, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР МО, російське командування не проводитиме ротацію особового складу у цьому підрозділі і знову кидає його на передову.

"Станом на 4 квітня бригаду було виведено з України в Білорусь і вона перебувала поблизу міста Мозир. До 6 квітня особовий склад доправлять залізницею до російського Бєлгорода. Після лише дводенного відпочинку їх планують повернути в Україну в одну з "найгарячіших" точок (орієнтовно - харківський напрямок). Зазвичай російські підрозділи, які залишають зону бойових дій, отримують набагато більше часу на відновлення та відпочинок", - зазначають в українській розвідці.

На думку розвідників, такий графік вказує на те, що на 64-ту бригаду чекають "спеціальні завдання" на українській території.

"Перше з них: залякування жителів населених пунктів України. Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі, можуть повторити це знову в інших містах", - зазначають у ГУР.

Ще одна ціль швидкого повернення 64-ї бригади на територію України - швидка "утилізація" непотрібних свідків, вважають у розвідці - тобто передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб запобігти наданню свідчень у майбутніх судах.

"Особовий склад підрозділу, усвідомлюючи резонанс подій у Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово опирається поверненню в Україну. Втім, російське командування ігнорує ці настрої та погрожує трибуналом в разі відмови продовжувати участь у бойових діях. Рапорти на звільнення не приймаються до розгляду", - повідомляє ГУР.

Українські та міжнародні слідчі проводять документування численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних російською армією. І жоден злочинець-окупант не уникне належного покарання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА