08:37 05.04.2022

В Україні загинуло 165 дітей через збройну агресію РФ

2 хв читати
В Україні загинуло 165 дітей через збройну агресію РФ

Станом на ранок 5 квітня 2022 року в Україні 165 дітей загинули та 266 отримали поранення різного ступеня тяжкості в результаті повномасштабного вторгнення РФ, повідомив Офіс генпрокурора.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота щодо їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема, у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей", - наголошується в повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у Київській – 77, Донецькій – 78, Харківській – 61, Чернігівській – 49, Миколаївській – 35, Луганській – 31, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15 областях.

Зазначається, що 4 квітня в результаті обстрілу збройними силами РФ м. Миколаєва загинула дитина.

"Стало відомо, що під час окупації смт. Ворзель Київської області військовослужбовці країни-агресора кинули димову шашку в підвал одного з будинків, де знаходилися 14-річна дитина та жінка, після чого зробили обстріл, в результаті якого дитина загинула на місці, а мати – за два дні у тому ж підвалі", - повідомила пресслужба відомства.

Також у м. Буча Київської області в результаті одного з обстрілів загинуло 6 людей, серед яких 1 дитина.

"Через бомбардування та обстріли пошкоджено 869 навчальних закладів. 83 з них зруйновані повністю", - повідомив Офіс генпрокурора.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА