10:12 30.03.2022

Ми вимагаємо від Ради Безпеки ООН негайно вжити заходів з демілітаризації Зони відчуження та ввести туди спецмісію ООН – Верещук

1 хв читати
Ми вимагаємо від Ради Безпеки ООН негайно вжити заходів з демілітаризації Зони відчуження та ввести туди спецмісію ООН – Верещук

Українська влада вимагає від членів Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй негайно вжити заходів з демілітаризації Зони відчуження навколо Чорнобильської АЕС, повідомила віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Ми вимагаємо від Ради безпеки ООН негайно вжити заходів з демілітаризації Зони відчуження Чорнобильської АЕС та введення туди спеціальної місії ООН для усунення ризику повторення Чорнобильської ядерної катастрофи в результаті дій російських окупаційних військ", - сказала Верещук на брифінгу в середу.

Вона зазначила, що окупанти масово використовують небезпечні боєприпаси часів Другої світової війни, які можуть самодетонувати та спровокувати пожежу й вибух, як це напередодні сталося на складі у Бєлгородській області РФ.

"На складі ЗС РФ у російському Бєлгороді трапилась самовільна детонація боєприпасів. Це є прикладом типового для росіян нехтування технікою безпеки та масового використання небезпечних боєприпасів часів Другої світової війни", - наголосила Верещук.

Міністр уточнила, що окупанти облаштували величезний склад таких боєприпасів у Зоні відчуження неподалік ЧАЕС, про загрозу самодетонації на якому напередодні попередив окупантів український Генштаб.

"Росія має негайно вивести свої війська з Чорнобильської зони. Безвідповідальні та непрофесійні дії російських військових становлять дуже серйозну загрозу не лише для України, а й для сотень мільйонів європейців", - підсумувала міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА