13:00 24.03.2022

Росія розраховує йти далі в Європу – Зеленський у парламенті Швеції

2 хв читати
Росія розраховує йти далі в Європу – Зеленський у парламенті Швеції

Президент України Володимир Зеленський заявив, виступаючи у парламенті Швеції, що Росія не зупиниться в Україні та розраховує з війною йти далі в Європу.

"Росія пішла війною проти України, тому що розраховує піти далі в Європу. Розраховує на знищення свободи далі в Європі. Це фундаментальний виклик для європейської системи безпеки", - заявив Зеленський.

За його словами, напавши на Україну, "російське керівництво вирішило, що нібито може переміщатися в часі, скасувати 21 століття і діяти за часів тоталітарних ідеологій".

"Якби Україна не встояла, не змогла б захищатися, то це б означало, що програло б усе те, що ми, живі сучасні люди, цінуємо, все те, що цінують усі вільні люди в будь-якій державі. Це означало б, що всі сусіди Росії у небезпеці. Це означало б, що ви в небезпеці, тому що лише море відокремлює вас від цієї агресивної політики Росії. А російські пропагандисти вже обговорюють в ефірах державного телебачення, як Росія окупує, зокрема, і ваш острів Готланд", - сказав він.

"І як триматиме його під своїм контролем десятиліттями, показуючи це росіянам на карті, демонструючи напрямки наступу. Ви запитаєте, з якою метою. Вони кажуть, що для Росії буде вигідним розмістити на Готланді протиповітряну оборону і військову базу для прикриття захоплення держав Балтії", - додав президент.

Зеленський закликав шведських парламентаріїв подивитися на наслідки російської агресії на території України.

"Вісім років війни на сході. Окупація Криму, репресії, знущання з людей, придушення будь-яких проявів свободи та різноманітності… Місяць повномасштабної війни. Тотальна жорстокість. Бомбардування мирних міст. Викрадення дітей. Примусове вивезення дітей та дорослих до Росії. Масштабне мародерство з боку російських військових. Знищено десятки тисяч будинків, квартир", - підсумував глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА