13:55 22.03.2022

Російські окупанти конфіскували гумдопомогу та автомобілі, що прямували до Вовчанська, а водіїв після доби полону відправили до Харкова пішки - Синєгубов

2 хв читати
Російські окупанти конфіскували гумдопомогу та автомобілі, що прямували до Вовчанська, а водіїв після доби полону відправили до Харкова пішки - Синєгубов

Російські окупанти продовжують порушувати домовленості щодо погоджених "зелених коридорів".

Як повідомляє пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, про це в ефірі телемарафону заявив голова ХОВА Олег Синєгубов, розповідаючи про звільнення з російського полону п'ятьох водіїв та одного медичного працівника, які відвозили гуманітарну допомогу до Вовчанська.

"Хочу наголосити, що автомобілі їхали за попередньо погодженим маршрутом – домовилися про "зелений коридор" з доставкою гуманітарної допомоги у Вовчанськ. Але наших людей зупинили ще в селищі Кутузівка, що за напрямком Вовчанська", - наводить слова Синєгубова пресслужба.

За його словами, окупанти конфіскували всі автомобілі та гуманітарну допомогу, а людей протримали близько доби в полоні на базі відпочинку, де тимчасово дислокуються російські війська, після чого відправили пішки у бік Харкова.

"Коли водії та медик підійшли вже до українського блокпосту, їх там впізнали наші солдати і передали медичним працівникам для надання першої медичної допомоги", – сказав Синєгубов.

За інформацією постраждалих, окупанти звинувачували їх у диверсіях та змушували перевіряти гуманітарний вантаж на ознаки отруєнь.

"Ми перебували фактично добу в постійній комунікації з Офісом президента та з віцепрем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук, яка активно займалася питанням. Вражає те, що одразу після повернення всі наші герої як один сказали: знову готові їхати або в тому самому напрямку, або в будь-якому іншому, щоб доставити вантаж усім, хто цього потребує", - сказав Синєгубов.

Як повідомлялося, 20 березня колона гуманітарного конвою попрямувала до Вовчанська Харківської області, проте зв'язок із водіями та медпрацівником зник незабаром після їх в'їзду на тимчасово непідконтрольну територію. Вранці 21 березня заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха повідомив, що всі шестеро повернулися "живі та мотивовані боротися за Україну далі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА