12:29 22.03.2022

В Україні запустили платформу гумдопомоги "СпівДія" для об'єднання волонтерських та державних ініціатив

2 хв читати
В Україні запустили платформу гумдопомоги "СпівДія" для об'єднання волонтерських та державних ініціатив

В Україні запустили офіційну платформу гуманітарної допомоги "СпівДія" для об'єднання волонтерських та державних ініціатив, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"В Україні створено офіційну платформу для об'єднання волонтерських та державних ініціатив з гуманітарної допомоги під час війни – "СпівДія" (spivdiia.org.ua). "СпівДія" є ініціативою волонтерів та органів державної влади, яка гарантує безпеку як надавачам, так і одержувачам допомоги", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначено, що проєкт координується за підтримки Офісу президента спільно з Міністерством розвитку громад та територій, Міністерством охорони здоров'я та Міністерством молоді та спорту.

"На базі зазначеної платформи відбувається взаємодія фізичних осіб, волонтерських організацій та фондів. Верифіковані волонтери в режимі реального часу допомагають громадянам – збирають інформацію щодо потреб та наявних ресурсів, оперативно надсилають гуманітарну допомогу та медичні засоби тим, хто цього потребує найбільше. А саме: населенню та волонтерам, установам, що приймають вимушено переміщених осіб, шелтерам", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що найближчим часом на базі молодіжних центрів та громадських організацій буде відкрито "СпівДія Хаби" - для швидшої взаємодії з тими, хто потребує участі, та для створення додаткових соціальних сервісів.

Під егідою платформи надається: гуманітарна допомога (їжа, засоби гігієни, одяг, матраци, побутова техніка); медичні ресурси (ліки та обладнання); добровільна особиста участь та майнова допомога (залучення волонтерів, надання складів, транспорту); фінансова допомога (перерахування коштів на закупівлю необхідних ресурсів); сервісна допомога (участь водіїв-чоловіків призовного віку від 18 до 60 років, які перетинають кордон під час міжнародних вантажних автомобільних перевезень та можуть подавати заявки на виїзд за кордон для перевезення гуманітарних вантажів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА