18:47 21.03.2022

Окупанти захопили 5 представників місцевої влади на Чернігівщині

1 хв читати

П'ять фактів незаконного затримання російськими окупантами представників місцевого самоврядування зафіксовано у Чернігівській області, повідомляється на сайті уповноваженого Верховної Ради з прав людини в понеділок.

"У селі Андріївка Михайло-Коцюбинської громади окупанти затримали старосту села Миколу Будаловського та місцеву депутатку й директорку школи Тетяну Безлюдну. Староста того дня виїхав із села по медикаменти для односельців, а в цей час до села заїхала колона російської техніки", - йдеться в повідомленні.

Також затримано старосту с. Грем'яч Новгород-Сіверської громади. За свідченням місцевих жителів, його військовою технікою вивезли до РФ.

Двох представників місцевого самоврядування викрадено у с. Нова Басань Ніжинського району на півдні області.

"Захопленнями заручників російські бойовики грубо порушують статті 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статті 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини", - зазначила омбудсмен Людмила Денісова, закликавши міжнародну спільноту посилити санкційний та економічний тиск на РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА