16:28 18.03.2022

В Україні заблокували 1500 інформаційних ресурсів, які поширювали російську пропаганду та дезінформацію, – Нацполіція

1 хв читати

Правоохоронні органи заблокували 1500 інформаційних ресурсів російських окупантів, які поширювали пропаганду та дезінформацію, повідомляє Національна поліція України.

"Загалом вдалося заблокувати 1500 ресурсів агресора. Заблоковані канали налічували близько 15 млн аудиторії. Також окремо було заблоковано 3178 публікацій, які виправдовують воєнні злочини та загибель мирного населення України", – зазначається в повідомленні.

У Нацполіції уточнили, що це стало можливим, зокрема, за допомогою чат-боту https://t.me/stopdrugsbot, куди українські користувачі телеграму повідомляють про ворожі дії на території нашої держави, а також про пропаганду та дезінформацію.

26 лютого кіберполіція створила телеграм-канал StopRussiaChannel | MRIYA – https://t.me/stoprussiachannel та телеграм-бот – https://t.me/stopdrugsbot, які допомагають протидіяти проросійській пропаганді та дезінформації шляхом надсилання скарг на небезпечний контент у соцмережах. Принцип роботи такий: користувачі надсилають у бот посилання на спільноту, яку вважають небезпечною за часів військової агресії. Далі надається оцінка контенту. Після цього користувачі каналу скаржаться на ворожі ресурси", – пояснюють правоохоронці.

За даними Нацполіції, з моменту створення до каналу приєдналися майже 150 тисяч учасників: вони надіслали понад 3,2 млн скарг на різні інформаційні ресурси окупантів.

Крім того, в поліції нагадали про спеціальний телеграм-бот "Народний месник" – https://t.me/ukraine_avanger_bot. Сюди користувачі можуть повідомляти про мітки, залишені ворогом, виявлену техніку або військових-окупантів, випадки мародерства, а також місця розташування снарядів, які не розірвалися.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА