11:01 16.03.2022

Лавров: Формулювання домовленостей з Україною щодо гарантій безпеки близькі до погодження

1 хв читати
Лавров: Формулювання домовленостей з Україною щодо гарантій безпеки близькі до погодження

Низка формулювань домовленостей з Україною щодо нейтрального статусу і гарантій безпеки близька до погодження, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Нейтральний статус (України) наразі серйозно обговорюють у зв'язці, звісно ж, з гарантіями безпеки. Це те, про що президент Путін говорив у лютому на одній зі своїх пресконференцій: будь-які можливі варіанти, будь-які загальноприйнятні гарантії безпеки для України і для всіх країн, включно з Росією, за винятком розширення НАТО", - сказав Лавров в інтерв'ю телеканалу РБК.

"Наразі саме це обговорюють на переговорах, там є абсолютно конкретні формулювання, які, на мою думку, близькі до погодження", - додав він.

Глава МЗС РФ зазначив, що Росія не називає конкретних формулювань, що стосуються гарантій і нейтралітету України, з поваги до переговорного процесу.

"Діловий настрій, який не відразу, не просто, але все-таки починає проявлятися - і сподіваюся, він візьме гору - дає сподівання, що ми зможемо з цієї теми конкретно домовитися. Хоча ясно, що ізольовано проголосити нейтралітет й оголосити про гарантії - це буде суттєвим кроком уперед, але проблема набагато ширша", - сказав Лавров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА