10:36 15.03.2022

Кількість жертв ракетного удару по телевежі біля Рівного зросла до 19, розбір завалів триває – голова обладміністрації

2 хв читати
Кількість жертв ракетного удару по телевежі біля Рівного зросла до 19, розбір завалів триває – голова обладміністрації

Ракетний удар окупаційних військ по телевізійній вежі в с. Антополі біля м. Рівного вранці в понеділок забрав життя принаймні 19 людей, повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

"Ми маємо поінформувати, що кількість жертв, загиблих більша. Операція з розблокування завалів триває і станом на 8:30 сьогоднішнього ранку у нас 19 загиблих і дев'ять постраждалих... Це ще не остаточна цифра. Працюємо, залишилося лише кілька годин і розблокуємо вже всю завалену територію", - сказав Коваль в ефірі телеканалу "Рада" у вівторок уранці.

На запитання, чи є серед загиблих випадкові люди, чи всі вони є співробітниками мовного центру, голова обладміністрації відповів, що "випадкових людей там точно не було", і повідомив, що наразі першочерговим завданням є порятунок живих людей, які ще можуть перебувати під завалами.

За його словами, наразі доступ до супутникового та кабельного мовлення є у всій Рівненській області.

Коваль також розповів, що Рівненська область наразі виконує роль гуманітарного хаба, транзитно-сортувальної станції. "Отримуємо сотні тонн вантажів, їх формуємо відповідно до потреб і в координації з Офісом президента відправляємо залізницею та автомобільним транспортом уже відсортовані. Деякі автомобілі йдуть з ліками, деякі з харчуванням", - повідомив він.

Голова обладміністрації також повідомив, що на Рівненщині наразі залишаються приблизно 2 тис. внутрішньо переміщених мешканців України з інших областей. "Місця є, ми розгорнули ще потужності точно в декілька десятків тисяч місць для того, щоб прийняти наших земляків з інших областей... Багато хто з них залишається на декілька днів, а потім переміщається, але є й ті, хто залишився надовго. Приємно те, що багато хто вже в пошуках робочих місць влаштовується на наші підприємства… Чоловіки, які приїжджають, стають на облік до військкоматів", - розповів Коваль.

Як повідомлялося, вранці близько 5:25 у понеділок дві ракети атакували телевізійну вежу біля м. Рівного та адміністративне приміщення біля неї. До вечора того самого дня було відомо про дев'ятьох загиблих і дев'ятьох постраждалих внаслідок удару.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА