09:50 05.03.2022

У Маріуполі з 11:00 розпочинається евакуація мирного населення – голова ОВДА

2 хв читати
У Маріуполі з 11:00 розпочинається евакуація мирного населення – голова ОВДА

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив, що з 9.00 до 16.00 буде встановлено режим тиші, з 11.00 починається евакуація мирного населення Маріуполя.

"Офіційно! У Маріуполі починається евакуація мирного населення. Сьогодні, 5 березня, з 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші. З 11 години розпочинається евакуація мирного населення. Гуманітарний "зелений" коридор прокладено за маршрутом Маріуполь – Микільське – Розівка – Пологи – Оріхів – Запоріжжя", - написав він у Telegram-каналі у суботу вранці.

Евакуація населення відбуватиметься із трьох локацій муніципальними автобусами: СК "Іллічівець" (пр. Нахімова, 53); Драматичний театр (Театральна площа, 1); Кальміуська районна адміністрація - (пр. Металургів, 193).

Також, якщо їхати маршрутом гуманітарного коридору в період тиші (з 9:00 до 16:00), можна буде виїхати з міста на особистому транспорті. Величезне прохання до всіх водіїв, які виїжджають із міста, максимально сприяти евакуації мирного населення – беріть із собою людей, заповнюйте максимально транспорт", - закликав голова ОВДА.

Також Кириленко наголосив, що відхилятися від маршруту гуманітарного коридору категорично забороняється. За його словами, буде кілька етапів евакуації упродовж кількох днів.

У свою чергу міський голова Вадим Бойченко звернувся до городян: "Дорогі, рідні маріупольці, з сьогоднішнього дня у місті розпочинається евакуація мирного населення. Це непросте рішення, але, як я завжди казав, Маріуполь – це не вулиці та будинки. Маріуполь – це його жителі, це ми з вами. І нашим головним завданням завжди було і залишається захистити людей. В умовах, коли наше рідне місто постійно перебуває під безжалісним вогнем з боку окупантів, немає іншого рішення, як дати можливість жителям, тобто нам із вами, безпечно виїхати з Маріуполя".

Раніше в Міноборони РФ заявили, що "сьогодні, 5 березня, з 10 години ранку за московським часом російська сторона оголосила режим тиші. Відкриваються гуманітарні коридори для виходу мирних жителів із Маріуполя та Волновахи".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА