17:25 04.03.2022

Johnson Matthey відкрила фонд у Польщі для підтримання біженців з України, висловила сподівання на мирне закінчення конфлікту

2 хв читати

Найбільший світовий виробник матеріалів для автокаталізаторів, британська компанія Johnson Matthey (JM) відкрила фонд у Польщі для підтримки біженців з України, йдеться в повідомленні компанії.

Співробітники JM, які працюють у польському місті Гливиці, забезпечують транспортом, житлом, доглядом та предметами першої необхідності українців, які перетинають польський кордон. Також вони співпрацюють із місцевим центром соціальних ініціатив, некомерційною організацією з підтримки українських біженців.

"Висловлюємо нашу солідарність з народом України. Рада хімічної промисловості (Chemical Industry Council) підтримує заходи, вжиті ЄС та його країнами-членами. Наші думки з людьми, які постраждали від цієї жахливої війни, і ми сподіваємось на мирне закінчення цього конфлікту", - йдеться в заяві JM.

Johnson Matthey є довгостроковим клієнтом "Норнікеля", найбільшого світового виробника нікелю та паладію. Зокрема, минулого року компанії уклали довгостроковий контракт на постачання нікелю і кобальту для споруджуваного у Фінляндії виробництва Johnson Matthey.

"Норнікель" постачає метали, зокрема, зі свого заводу у Фінляндії – NN Harjavalta. Минулого ж року ГМК заявила про плани розширення екологічного випуску нікелю і кобальту у відповідь на зростання попит в Європі на компоненти батарей, зокрема батарей електромобілів. Як планується, випуск сульфату нікелю, сировини для виробництва акумуляторів, зросте з 10 тис. тонн до 40 тис. тонн, цього вистачить для оснащення 1 млн автомобілів.

"Норнікель" та Johnson Matthey також підписали у 2021 році меморандум про взаєморозуміння для вивчення можливостей подальшого розширення поставок металу в майбутньому. Сторони мали намір співпрацювати з важливих питань виробничо-збутового ланцюжка в галузі матеріалів для батарей, включно з розробкою нових технологій розчинення металів, можливостями багатооборотної економіки з нульовим рівнем відходів, токенізацією ланцюжка поставок за допомогою технології блокчейн та підвищення стійкості виробничо-збутового ланцюжка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА