05:55 04.03.2022

Зеленський: Держава-терорист Росія вперше в історії вдалася до ядерного терору

2 хв читати
Зеленський: Держава-терорист Росія вперше в історії вдалася до ядерного терору

Президент України Володимир Зеленський закликав світ "прокинутися ", оскільки Росія вдалася до ядерного терору – обстрілює Запорізьку АЕС, щоб шантажувати світ.

"Європейці прокиньтеся, російські танки, обладнані тепловізорами, свідомо обстрілюють ядерні блоки найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції. Вони до цього готувалися. Це загрожує другим Чорнобилем і навіть великим. Ми зв'язалися з лідерами, нашими партнерами. Я говорив із Шарлем Мішелем, із Шольцем, говорив із Дудою, говорив із президентом Байденом. Ми зв'язалися з головою МАГАТЕ Ґроссі, а також прем'єр-міністром Британії Джонсоном. Ми усіх попереджаємо. Жодна держава, окрім Росії, ніколи не обстрілювала атомні енергоблоки. Вперше в нашій історії, в історії людства держава-терорист вдалася і до ядерного терору ", - сказав Зеленський у відеозверненні вночі у п'ятницю.

"Російські пропагандисти погрожували засипати світ ядерним попелом. Тепер це не загроза, а реальність, і ми не знаємо, чим закінчиться пожежа на станції, коли буде вибух або він не станеться, дай Боже. Ніхто цього не прорахує до кінця. Але наші хлопці завжди тримали атомну станцію в безпеці, щоб не було провокацій, щоб ніхто не міг на станцію увійти, щоб ніхто не міг цю станцію захопити, замінувати та шантажувати потім ядерною катастрофою весь світ", - заявив президент.

Зеленський закликав європейцям та жителям усього світу: "Треба зупинити російських військових негайно! Докричіться своїх політиків! Україна – це 15 атомних блоків, якщо вибух, це кінець усім, кінець Європі. Це евакуація Європи. Лише негайні дії Європи можуть зупинити російські війська. Не допустіть загибелі Європи від катастрофи на атомній станції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На інших напрямках фронту ситуація напружена, втім контрольована - Генштаб ЗСУ

На фронті відбулося 60 бойових зіткнень, найважча ситуація на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Дніпропетровська область може пройти понеділок без графіків погодинних відключень

Окупанти за добу завдали 4 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Українська авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 місцях скупчення противника - Генштаб ЗСУ

Країни ОПЕК+ домовилися про сумарне скорочення видобутку на 5,86 млн барелів сирої нафти на день до 2025 року

Зеленський візьме участь у саміті лідерів G7

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА