12:50 03.03.2022

Шкарлет до вчителів РФ: Якщо у вас залишилося щось людяне, вимагаю негайно засудити збройну агресію Росії проти України

2 хв читати

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет вимагає від російських учителів негайно засудити збройну агресію Російської Федерації проти України.

"Насамперед звертаюся до міністра освіти РФ! Освіта - надпотужна рушійна сила кожного народу. Саме міністерство освіти має формувати мирне, дружелюбне та згуртоване суспільство", - написав він у Телеграм-каналі.

Міністр звернув увагу на тему "Всеросійського уроку "Захисники миру", який проводиться у російських школах.

"Восьмий день жорстокої агресії від РФ. Щодня російські "захисники миру" відкрито та неодноразово завдають ракетних, бомбових, артилерійських ударів по мирних містах. Зруйновано десятки дитячих садків і шкіл, училища й університети. То це такий "захист миру"? То це "особлива миротворча операція"? Страшний цинізм! Антилюдські та варварські злочини проти людства", - наголосив він.

Також Шкарлет звернувся до вчителів Російської Федерації.

"Професія вчителя – від Бога! Вчитель – це про світле, гуманне, об'єднавче. Саме в руках учителя доля кожного громадянина країни. Саме вчитель має сьогодні донести дітям, майбутньому поколінню, яке надалі формуватиме історію держави, що сьогодні "мирні операції" та "визволення" з боку Путіна та РФ – це безжально втрачені тисячі життів, десятки тисяч поранених військових, сотні знедолених дітей та сімей", – заявив він.

Шкарлет повідомив, що українські діти та вчителі зараз переховуються у сховищах від щогодинного ракетного обстрілу та зазнають страшних психологічних травм.

"Хочу вірити, що російські вчителі та батьки свідомі. Сьогодні саме ваша "освітня армія" інформуванням і демонстрацією реальних антигуманних дій Путіна здатна зупинити жорстоку війну РФ проти України. Якщо ви пишаєтеся своєю професією, якщо у вас залишилося щось людяне та гуманне, вимагаю від вас негайно засудити збройну агресію Російської Федерації проти України!", - заявив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА