16:02 02.03.2022

Янукович для України – політичний труп, заявив Подоляк

2 хв читати

Колишній президент України Віктор Янукович є політичним трупом для України, заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, у повідомленнях про "Януковича, який у Мінську", важливими є кілька аспектів.

"Перший і ключовий: будь-яке згадування прізвища Янукович як якоїсь "можливості" вкотре показує нам тотальне незнання РФ реальних настроїв в Україні. Повна відсутність розуміння, що це за країна. Жодної об'єктивної аналітики у росіян ніколи не було - звідси настільки вбивчі рішення... Другий аспект цієї дивної історії полягає в тому, що Янукович - це ж абсолютний "політичний труп", - сказав Подоляк у коментарі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив радник глави Офісу президента, Янукович для українців є "аутсайдером із токсичною репутацією".

"Згадування його прізвища звучить навіть якось зухвало. Безперечно спровокує ще більший опір. Як, до речі, і прізвища Медведчука з Мураєвим. Повністю негативні персонажі з мінусовою репутацією. Йдеться навіть не про тотальну відсутність менеджерських навичок і безмірну дурість зазначених персон. А про їхню повну несумісність з українським контекстом", - додав він.

Подоляк також додав, що в РФ не знають і не розуміють українських реалій.

"Пропагандистські розповіді про "масову зустріч російських танків квітами". Насправді ж жодних, навіть поодиноких "зустрічей" немає - лише ненависть, найжорстокіше знищення цих самих танків і навіть масові спроби зупинити бронетехніку своїми тілами. Помилково сподівалися, що до них поставляться по-доброму в країні, яка ненавидить будь-яких загарбників. Звідси ж упевненість російських еліт у тому, що у нас вулицями марширують стотисячні армії націоналістів. Словом, взагалі нічого не розуміють в Україні", - наголосив він.

Раніше низка ЗМІ повідомила про прибуття до Мінська Януковича і висловила припущення, що Москва може висунути його як керівника України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА