18:02 24.02.2022

Зеленський: Озброєний десант на Гостомель заблоковано, надано наказ на знищення

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський, повідомляючи про оперативну обстановку в Україні на тлі російського вторгнення, заявив, що озброєний десант Російської Федерації на Гостомель блоковано, надано наказ на знищення.

"Ворожий десант у Гостомелі блокують, війська отримали наказ на знищення", - повідомив президент у відеозверненні.

Він додав, що в напрямку Донецької та Луганської областей Збройні сили України успішно дають відсіч противнику, Харків надійно утримується. Водночас найбільш проблемна ситуація на півдні України.

"Найбільш проблемна ситуація на півдні. Наші війська ведуть запеклі бої в передмісті Херсона. Ворог тисне з окупованого Криму, намагається пройти в бік Мелітополя", - сказав глава держави.

На півночі країни, за його словами, ворог повільно просувається на Чернігівщині, проте там присутні сили для стримування.

Він наголосив, що надійно вибудовано оборону в Житомирській області.

"Так, є втрати. Так, захоплені в полон росіяни... Декому з них наші лікарі надають допомогу - тим, хто здався в полон. Знищено багато російської авіаційної та броньованої техніки", - резюмував Зеленський.

У свою чергу в Міноборони України зазначили, що станом на 17:00 24 лютого противник продовжує агресивні дії на всій лінії кордону.

"З аеродромів Республіки Білорусь виконує демонстраційні дії вздовж північної ділянки державного кордону. На Сіверщині противника зупинено на річці Уж у районах Великі Осняки, Рівнопілля, триває танковий бій. Підрозділи першої окремої танкової бригади ЗСУ в районі Батурина та на околиці Чернігова зупинили", - зазначено в повідомленні у Facebook.

Також зазначається, що противник спробував висадити тактичний десант уздовж Київського водосховища.

"20 вертольотів КА-52 та Мі-8 Російської Федерації підірвали десант на аеродромі Гостомель. Триває бій. Нацгвардія України вступила в бій у районі міста Прип'ять. Противник підірвав тактичний десант у Бессарабському й Таврійському операційних районах", - розповіли у відомстві.

Крім того, точаться бої в напрямку Маріуполя. Силами угруповання військ "Південь" організовано оборону Мелітополя та триває оборонна операція на рубежі населених пунктів Абрикосівка, Рикове, Азов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА